ΑΘΗΝΑ
18:51
|
27.04.2024
Το προσωπικό της Σουηδικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη επέστρεψε την Παρασκευή στη Στοκχόλμη για λόγους ασφαλείας μετά την εισβολή στην πρεσβεία από διαδηλωτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το προσωπικό της Σουηδικής Πρεσβείας στη Βαγδάτη επέστρεψε την Παρασκευή στη Στοκχόλμη για λόγους ασφαλείας μετά την εισβολή στην πρεσβεία από διαδηλωτές που ήταν θυμωμένοι για την άδεια που δόθηκε να κάψουν το Ιερό Κοράνι στη Στοκχόλμη, αναφέρει το Middle East Monitor.

Αυτό έγινε μετά την εισβολή ορισμένων διαδηλωτών στην πρεσβεία, την οποία και πυρπόλησαν, αποκάλυψαν ιρακινά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα της ζημιάς.

Την Πέμπτη, το Ιράκ απέλασε τον Σουηδό πρεσβευτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια προγραμματισμένη καύση του Ιερού Κορανίου που ώθησε εκατοντάδες διαδηλωτές να συγκεντρωθούν κοντά στη σουηδική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το προσωπικό και οι επιχειρήσεις θα μεταφερθούν προσωρινά στη Στοκχόλμη για λόγους ασφαλείας, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω σχόλια, μετέδωσε το Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα