ΑΘΗΝΑ
20:05
|
27.04.2024
Εκκενώθηκαν πριν λίγο τα χωριά Μαλωνάς και Μάσσαρι, ενώ κάηκαν 3 σπίτια-Συγκλονίζουν δορυφορικές εικόνες από τις πυρκαγιές στο νησί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν σταματούν να αλλάζουν διαρκώς φορά οι άνεμοι στο νησί της Ρόδου, με τις αναζωπυρώσεις να διώχνουν από τα σπίτια τους εκατοντάδες ανθρώπους.

Την εκκένωση δύο ακόμα χωριών της Ρόδου, του Μαλώνα και των Μασσάρων ανακοίνωσε λίγο μετά τις 13:30 το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά. Οι κάτοικοι των δυο χωριών καλούνται να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

Ειδικότερα, πήραν φωτιά 3 σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα δόθηκε εντολή μέσω της Αστυνομίας να εκκενωθούν οι περιοχές Γεννάδι και Βατί. Τρία σπίτια πήραν φωτιά, ενώ γίνεται προσπάθεια να σωθούν δεκάδες ακόμη. Παράλληλα γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι, ενώ επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Ρόδο: Συγκλονιστική φωτογραφία δορυφόρου 

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Κοπέρνικος έδωσε στη δημοσιότητα μία δορυφορική φωτογραφία από τη φωτιά στη Ρόδο που δείχνει τον καπνό που έχει προκληθεί από την πυρκαγιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα