ΑΘΗΝΑ
09:10
|
03.05.2024
Τα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι δύο και πρόκειται για την περιοχή Βιγλατσούρι και Άη Γιώργης προς Κασσιώπη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στην Κέρκυρα, η οποία ξέσπασε την Κυριακή, 23/7. Η φωτιά στην Κέρκυρα προκάλεσε εκκένωση χιλιάδων πολιτών και τουριστών από το Νησάκι. Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι υπήρξαν αναζωπυρώσεις στον Παντοκράτορα και συνεχίζει να προβληματίζει το μέτωπο στο Βιγλατούρι Κέρκυρας, όπου οι φλόγες καίνε μια καταπράσινη έκταση.

Κοντά εκεί βρίσκονται σπίτια και βίλες, και η περιοχή είναι δύσβατη και είναι δύσκολο να προσεγγίσει όχημα.

Στις περιοχές επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων, 21 πυροσβεστικά οχήματα, 4 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Για τη φωτιά στην Κέρκυρα, που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Λούτσες και έλαβε μεγάλες διαστάσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, στην τελευταία (χρονικά) ενημέρωση, ανέφερε ότι με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2.466 πολίτες.

Τα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι δυο και πρόκειται για την περιοχή Βιγλατσούρι και Άη Γιώργης προς Κασσιώπη.

Σύμφωνα με το startmediacorfu.gr το πρωί, ξεκίνησαν και  επιστρέφουν στα ξενοδοχεία τους οι 2.400 τουρίστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν χτες το βράδυ στην πόλη της Κέρκυρας από τις περιοχές Νησάκι, Καλάμι και Μπαρμπάτι.

Για εμπρησμό μίλησε ο αντιδήμαρχος Κουτσούρης στο BBC

Ο αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης και Ενέργειας, Χαρίτων Κουτσούρης, μίλησε στο BBC για το πύρινο μέτωπο στο νησί της Κέρκυρας και έκανε λόγο για «εμπρηστική ενέργεια».  

«Για τη φωτιά ευθύνεται μια ομάδα ανθρώπων, η οποία χαίρεται με τον πόνο των άλλων», είπε ο κ. Κουτσούρης και πρόσθεσε πως οι αρχές είχαν υπόνοιες ότι αυτό το Σαββατοκύριακο επρόκειτο να εκδηλωθούν πυρκαγιές στο νησί. Ο αντιδήμαρχος Έργων, Ανάπτυξης και Ενέργειας ανέφερε ότι ο δήμος Κέρκυρας σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε ενημερωθεί ότι ύποπτος που είχε κατηγορηθεί για δύο φωτιές την περασμένη εβδομάδα, θα δοκίμαζε να το ξανακάνει. «Είχε δίκιο», τόνισε ο Χαρίτων Κουτσούρης στο BBC.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα