ΑΘΗΝΑ
16:52
|
28.04.2024
Πληροφορίες κάνουν λόγο για 1.498 αναχωρήσεις έως σήμερα στις 6 το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώσω συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, ένα δεύτερο μέτωπο εξελίσσεται στη Ρόδο και αφορά τους τουρίστες που απομακρύνθηκαν από τις πυρόπληκτες περιοχές και την επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

Χιλιάδες τουρίστες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα ξενοδοχεία που διέμεναν λόγω της εκκένωσης τους παραμένουν φιλοξενούμενοι σε γυμναστήρια και σχολεία του νησιού ενώ αρκετοί έχουν ήδη φύγει και έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 1.498 αναχωρήσεις έως σήμερα στις 6 το πρωί με προορισμούς κυρίως την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται μια τεράστια επιχείρηση προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο του νησιού. Πέραν της ενεργοποίησης ειδικού γραφείου όπου, χάρη στη συνεργασία του ΥΠΕΞ και πρεσβειών, διευκολύνεται η αναχώρηση τουριστών που δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα, έχει ήδη δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος με ράντζα όπου φιλοξενούνται οικογένειες με μικρά παιδιά και ΑμεΑ. Εντός των επόμενων ωρών θα διατεθεί και δεύτερος ανάλογος χώρος. Παράλληλα, στο αεροδρόμιο διατίθενται δωρεάν τρόφιμα και εμφιαλωμένο νερό.

Την ίδια ώρα, ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Milliyet πως καθώς οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού στο νησί επιβαρύνουν τις δυνατότητες του αεροδρομίου της Ρόδου, οι ναυτιλιακές εταιρείες που εκτελούν τακτικά δρομολόγια από τη Ρόδο έχουν οργανώσει πρόσθετα δρομολόγια προς την Τουρκία.

«Οι ναυτιλιακές εταιρείες που πραγματοποιούν τακτικά δρομολόγια από τη Ρόδο προς τη Μαρμαρίδα και τη Μάκρη (Fethiye) έχουν βάλει επιπλέον δρομολόγια. Υπάρχει έντονη ζήτηση, κυρίως από τους Βρετανούς. Το αεροδρόμιο της Ρόδου αυτή τη στιγμή δεν επαρκεί. Τα ξένα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν ζητήσει πρόσθετα δρομολόγια προς τη χώρα μας. Από τη χώρα μας θα χρησιμοποιηθούν και τα αεροδρόμια του Dalaman και της Αττάλειας στους απεγκλωβισμούς. Από τις 18.30 (χθες το βράδυ) ξεκίνησαν τα δρομολόγια», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα