ΑΘΗΝΑ
21:26
|
27.04.2024
Το Canadair χάθηκε από τα ραντάρ και εντοπίστηκε από ελικόπτερο περιπολίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη παραμένει επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης για το διμελές πλήρωμα πυροσβεστικού αεροπλάνου τύπου Canadair που συνετρίβη σήμερα το μεσημέρι στην Κάρυστο της Εύβοιας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν και σήμερα σκληρή μάχη με τη φωτιά.

Tο Canadair έπεσε μέσα σε ρέμα στην περιοχή του Πλατανιστού. Το αεροπλάνο επιχειρούσε μέσα στο ρέμα για να σβήσει αναζωπυρώσεις κοντά σε οικισμό, όπως κατέγραψε δραματικά τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ.

Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου CL-215 με πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Βίντεο που κυκλοφόρησε εικονίζει το αεροπλάνο να επιχειρεί στο ρέμα να χάνει ένα κομμάτι του, ακουμπώντας ενδεχομένως σε κάποιο δέντρο και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα να πέφτει και να σημειώνεται έκρηξη.

Πυροσβέστες έχουν φτάσει στο φλεγόμενο αεροπλάνο και επιχειρούν να το σβήσουν για να προσεγγίσουν το πιλοτήριο.Στην περιοχή έχει φτάσει ασθενοφόρο από την Κάρυστο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΑ. 

«Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας», συμπληρώνει η ανακοίνωση. 

Τι μπορεί να συνέβη

Ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, αεροναυπηγός και εκδότης του περιοδικού ΠΤΗΣΗ, μιλώντας νωρίς το απόγευμα στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι τα αεροπλάνα τύπου CL-215 δεν έχουν σύστημα εκτίναξης ή διαφυγής και ότι η καλύτερη ελπίδα που ελπίδα που έχουν οι χειριστές σε περίπτωση που συμβεί κάτι, είναι να επιχειρήσουν αναγκαστική προσγείωση έστω και σε ανώμαλο έδαφος, όπως συνέβη το 2015 στη Λακωνία και το 2016 στα Δερβενοχώρια.

Παρόλο που η εικόνα που βλέπουμε δυστυχώς δε δίνει πολλές ελπίδες, είναι σημαντική, τόνισε, καθώς δείχνει τον πλωτήρα (το βοηθητικό εξάρτημα του Καναντέρ το οποίο τον βοηθάει στην προσθαλάσσωση για να μην ακουμπήσει το φτερό κάτω) να ακουμπάει στις κορυφές των δέντρων. Άγνωστο ωστόσο είναι τι συνέβη προηγουμένως και η τροχιά του αεροπλάνου το οδήγησε μέσα στο εδαφικό ανάγλυφο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα