ΑΘΗΝΑ
02:39
|
05.05.2024
Αποφασίστηκε ομόφωνα από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων για σήμερα από τις 16.00 έως τις 20.00.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τετράωρη στάση εργασίας για σήμερα, Τετάρτη 26/07 αποφάσισε ομόφωνα η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Η στάση θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους από τις 16.00 έως τις 20.00.

Παράλληλα, καλούνται τα Μουσεία που δουλεύουν με μονή βάρδια, να σταματήσουν την λειτουργία τους στις 13.30, με τελευταία είσοδο στις 13.00. Τα Μουσεία που λειτουργούν με διπλή βάρδια, να επιτρέψουν την πρόωρη αποχώρηση της πρωινής βάρδιας στις 13.00.

«Οι ακραίες καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την χώρα, παρόλα αυτά το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έλαβε δραστικά μέτρα -όπως θα έπρεπε- για την προστασία εργαζομένων και επισκεπτών, για αυτό παρατηρήθηκαν πολλά φαινόμενα λιποθυμιών και θερμοπληξίας, ιδιαίτερα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, αλλά και στην Αρχαία Αγορά», τονίζει η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

Και καταλήγει ότι το Σωματείο «δια των αποφάσεών του προσπαθεί να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους συναδέλφους, μόνιμους και ΙΔΟΧ, που εργάζονται στους ανοιχτούς Αρχαιολογικούς Χώρους με αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατά τις απογευματινές ώρες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Πακιστάν καταγράφει τον «πιο βροχερό Απρίλιο» εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα