ΑΘΗΝΑ
02:11
|
28.04.2024
Σκίτσα για τα ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Μεσόγειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μέσα σε 10 ημέρες στην Ελλάδα, ξέσπασαν 594 πυρκαγιές, κάτω από ακρότατες συνθήκες καύσωνα και παράλληλα ισχυρών ανέμων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Προσέθεσε ότι «ζούμε πολύ επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού στη χώρα μας όπως και σε 9 ακόμη χώρες της Μεσογείου που δοκιμάζονται εξίσου σκληρά». Ωστόσο μόνο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ρόδου μια δασική πυρκαγιά συνεχίζει να απανθρακώνει δέντρα, ζώα και σπίτια για δέκα συνεχόμενα μερόνυχτα.

Φωτιές δοκιμάζουν πυροσβεστικές δυνάμεις και πολίτες σε εννέα χώρες, από την Κροατία μέχρι την Πορτογαλία και τις χώρες της βόρειας Αφρικής που βρέχονται από τη Μεσόγειο. Η Αλγερία έχασε 34 ανθρώπους στις φωτιές, η Ιταλία καίγεται στον νότο και πνίγεται στο βορρά, το πύρινο μέτωπο της Κροατίας έφτασε στο Μαυροβούνιο και στην Πορτογαλία κάηκε το Κασκάις, προάστιο της πρωτεύουσας Λισαβόνας.

Οι πολιτικές ηγεσίες αποποιούνται των ευθυνών τους με ευκολία και αποδίδουν τη φετινή καταστροφή στην κλιματική κρίση. Κάποιες από αυτές τις ίδιες πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη καταψήφισαν πρόσφατα το εμβληματικό νομοθέτημα για την αποκατάσταση της φύσης έως το 2030 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και έως το 2030 η Μεσόγειος θα φλέγεται κάθε καλοκαίρι και σταδιακά θα ερημοποιείται…

Δασικές Πυρκαγιές στη Μεσόγειο: Έχουμε σχέδιο και εξοπλισμό για να τις πολεμήσουμε, του Πάρες Ναθ (Ινδία)
Ο χρόνος μας τελειώνει… του Εμανουέλε Ντελ Ρόσο (Ιταλία)
Δημιουργία: Αυτός είναι ο κόσμος που δημιουργούμε και καίμε, του Αλαγκόν (Ιταλία)
Δασικές Πυρκαγιές, του Emad Hajjaj (Ιορδανία)
Ξηρασία, του Μάρκο Ντε Αντζέλις (Ιταλία)
Καμένη Γη, Τάσος Αναστασίου (Ελλάδα)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα