ΑΘΗΝΑ
13:03
|
30.04.2024
Με βάση το ειρηνευτικό σχέδιο 10 σημείων του Κιέβου, αντιπροσωπείες από 30 χώρες αναμένεται να συναντηθούν στην Τζέντα την επόμενη εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ειρηνευτική σύνοδο κορυφής που θα οργανωθεί από την Ουκρανία τις πρώτες μέρες του Αυγούστου αναμένεται να φιλοξενήσει η Σαουδική Αραβία, με βασικό άξονα την ειρηνευτική φόρμουλα δέκα σημείων του Κιέβου, ανέφερε χθες Κυριακή ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αντρέι Γιερμάκ.

Πρόσθεσε, δε, ότι η συνάντηση στη Σαουδική Αραβία αποτελεί συνέχεια μιας συνάντησης ανώτερων αξιωματούχων στη Δανία, στα τέλη Ιουνίου, όπου συμμετείχαν η Βραζιλία, η Ινδία, η Τουρκία και η Νότια Αφρική.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία έκανε για πρώτη φορά λόγο για τη σύνοδο επικαλούμενη «διπλωμάτες που συμμετείχαν στη συζήτηση», ανέφερε ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 6 Αυγούστου, στην πόλη της Τζέντα, με τη συμμετοχή περίπου 30 χωρών.

Ανάμεσα στις χώρες που θα συμμετέχουν αναφέρονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Χιλή, η Αίγυπτος η Ινδονησία, το Μεξικό, η Πολωνία, η Βρετανία και η Ζάμπια, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, που επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο, αναφέρει ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται επίσης να παραστεί στη συνάντηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Διεργασίες Μπλίνκεν για συμφωνίες ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ υπό όρους

Στη Σερβία μεταβαίνει το Μάιο ο Κινέζος Πρόεδρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα