ΑΘΗΝΑ
18:46
|
30.04.2024
«Κρύβιι Ρι. Εκρήξεις. Μην κινηματογραφείτε ή δημοσιεύετε τίποτα στο Διαδίκτυο», δήλωσε, σύμφωνα με την Ukrainska Pravda, ο δήμαρχος της πόλης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένα δεκάχρονο κορίτσι, σκοτώθηκαν και 53 τραυματίστηκαν, αφότου η Ρωσία έπληξε δύο μη στρατιωτικά κτίρια στη γενέτειρα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κρύβιι Ρι, μια πόλη στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ.

Η πρώτη αναφορά για εκρήξεις στο Κρύβιι Ρι ήρθε σήμερα το πρωί από τον δήμαρχο της πόλης, Αλεξάντρ Βιλκούλ, ο οποίος τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να κινηματογραφήσει ή να ανεβάσει εικόνες του τι συνέβη.

«Κρύβιι Ρι. Εκρήξεις. Μην κινηματογραφείτε ή δημοσιεύετε τίποτα στο Διαδίκτυο», δήλωσε, σύμφωνα με την Ukrainska Pravda, ο Βιλκούλ.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, Ιγκόρ Κλιμένκο, ανακοίνωσε ότι «οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν την πόλη με δύο πυραύλους. Ένας πύραυλος έπληξε το τετραώροφο κτίριο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος. Μάλλον υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια. Οι διασώστες και η αστυνομία εργάζονται. Η δεύτερη ρουκέτα κατέστρεψε το τμήμα από τον 4ο έως τον 9ο όροφο ενός κτιρίου κατοικιών. Ξέσπασε φωτιά. Μέχρι τις 10:15, ένα άτομο έχασε τη ζωή του, 10 κάτοικοι ζήτησαν ιατρική βοήθεια. Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης έσβησε τη φωτιά και σηκώνει τα ερείπια. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί…», έγραψε στο Telegram.

«Οι Ρώσοι προπαγανδιστές είναι πολύ ευχαριστημένοι με το περιεχόμενό σας. Θα εξηγήσουμε σε όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν τον κίνδυνο των πράξεών τους με τον Ποινικό Κώδικα στα χέρια», ανέφερε σε επόμενή του ανάρτηση, αναφερόμενος σε όσους συνεχίζουν να αναρτούν «σχεδόν σε απευθείας σύνδεση» βίντεο.

Ο Ζελένσκι δημοσίευσε εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας της Ρωσία πως «τρομοκρατεί ειρηνικές πόλεις».

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει ακόμη το συμβάν, αλλά γενικά δηλώνει ότι η πολιτική της είναι να μην στοχεύει ποτέ τοποθεσίες που δεν έχουν στρατιωτική αξία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

ΜέΡΑ25 για ίδρυση ακροδεξιού σωματείου στη Θεσσαλονίκη: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα