ΑΘΗΝΑ
21:11
|
02.05.2024
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατακεραυνώνουν τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για την δημοσιοποίηση φωτογραφίας του μπροστά σε στρατιωτικό χάρτη με την ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Νίκος Χαρδαλιάς και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από τη δημοσίευση φωτογραφίας του υφυπουργού μπροστά σε απόρρητο στρατιωτικό χάρτη.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το υπουργείο Άμυνας συμπεριλήφθηκαν φωτογραφίες του υφυπουργού και πλέον υποψηφίου περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά, όπως και αναλυτική αρίθμηση των εγκαταστάσεων που επισκέφθηκε.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του in.gr, το δελτίο Τύπου ενημερώθηκε μία ώρα αργότερα. Στη δεύτερη εκδοχή του, δε συμπεριλήφθηκε μία φωτογραφία, στην οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς ποζάρει, κοιτάζοντας έναν στρατιωτικό χάρτη πάνω στον οποίο αναγράφεται δύο φορές με κεφαλαία γράμματα η λέξη απόρρητο και το περιεχόμενο του οποίου είναι απόλυτα ευδιάκριτο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θυσίασε «κάθε έννοια στρατιωτικού απορρήτου στο βωμό μιας κούφιας επικοινωνιακής πολιτικής, μιας εφήμερης προβολής» τονίζει το τμήμα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση κινείται μόνο με επικοινωνιακούς όρους, αλλά τόση επιπολαιότητα μας ξεπερνάει» καταλήγει.

«Στον απόηχο των εκρήξεων πυρομαχικών και των καταστροφών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υφυπουργός, – νυν εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής-, Νίκος Χαρδαλιάς, επέδειξαν αδιανόητη επιπολαιότητα και προχειρότητα», δηλώνει από τη μεριά του ο Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


«Ο κ. Χαρδαλιάς αφού κατονόμασε και περιέγραψε αναλυτικά τις στρατιωτικές μονάδες που επιθεώρησε, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μπροστά σε απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες» σημειώνει ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και καταλήγει:
«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η εθνική άμυνα και ασφάλεια επιτάσσουν σοβαρότητα και σε τέτοια θέματα δεν χωρούν φθηνή επικοινωνία και επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα