ΑΘΗΝΑ
05:34
|
03.03.2024
Η Κένυα δεσμεύτηκε να αναπτύξει χίλιους αστυνομικούς στην χώρα της Καραϊβικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη Δευτέρα, ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, χαιρέτισε την προθυμία της Κένυας να ηγηθεί μιας διεθνούς δύναμης που θα βοηθήσει την αστυνομία της Αϊτής να καταπολεμήσει τη βία των συμμοριών.

«Ο Γενικός Γραμματέας χαιρετίζει τη θετική ανταπόκριση της Κένυας στο κάλεσμά του για την επειγόντως αναγκαία -όχι του ΟΗΕ- διεθνή υποστήριξη ασφαλείας στην Αϊτή», δήλωσε ο Χακ.

Το Σάββατο, ο Άλφρεντ Νγκάνγκα Μουτουά, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου για θέματα Εξωτερικών και Διασποράς της Κένυας, δήλωσε ότι η Κένυα έχει αποδεχτεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ηγηθεί μιας διεθνούς δύναμης στην Αϊτή.

Ο Μουτουά δήλωσε επίσης ότι η δέσμευση της Κένυας είναι να αναπτύξει μια ομάδα 1.000 αστυνομικών για να βοηθήσει στην εκπαίδευση και να βοηθήσει την αστυνομία της Αϊτής να αποκαταστήσει την ομαλότητα στη χώρα και να προστατεύσει στρατηγικές εγκαταστάσεις.

«Ο γενικός γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας να υποστηρίξει μια τέτοια εκτός των Ηνωμένων Εθνών διεθνή επιχείρηση και ενθαρρύνει τα κράτη μέλη, ιδιαίτερα από την περιοχή, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Κένυα», είπε ο Χακ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα