ΑΘΗΝΑ
05:26
|
02.05.2024
Ο Μπράιαν Μόλκο απευθύνθηκε στους 10.000 ακροατές της συναυλίας για διάφορα θέματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, μήνυσε τον τραγουδιστή των Placebo, Μπράιαν Μόλκο, για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού ο frontman του συγκροτήματος αποκάλεσε την πολιτικό «φασίστρια» με το κοινό να αναφωνεί «μπράβο» κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Τορίνο, από όπου το συγκρότημα ξεκίνησε την περιοδεία του στην Ιταλία στις 10 Ιουλίου.

«Η Τζόρτζια Μελόνι, ε; Ένα σκατό! Φασίστρια, ρατσίστρια! Να πάει να γαμηθεί!», είπε από μικροφώνου ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Βίντεο του συμβάντος έχει διαδοθεί ευρέως στο διαδίκτυο, παρότι το συγκρότημα ζητά πάντα από το κοινό να μην κινηματογραφεί τις συναυλίες του.

Ο Μόλκο απευθύνθηκε στους 10.000 ακροατές της συναυλίας για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για μεγαλύτερη προστασία για τα non-binary και τρανς άτομα.

Οι εισαγγελείς της πόλης του Τορίνο άνοιξαν έρευνα για τον Αμερικανο-σκωτσέζο τραγουδιστή μια εβδομάδα μετά το περιστατικό. Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Ιταλίας, όποιος δυσφημεί δημόσια την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο ή τον στρατό μπορεί να υποστεί πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ.

Η «φασαρία» που ακολούθησε τις δηλώσεις του Μόλκο δημιούργησε αμφιβολίες για το αν η υπόλοιπη περιοδεία θα πραγματοποιηθεί χωρίς αλλαγές. Ωστόσο, η συναυλία που είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες στο Σάσαρι της Σαρδηνίας έγινε κανονικά και ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι ο δήμος του δεν «καταδικάζει κανέναν και δεν διδάσκει κανέναν», προσθέτοντας ότι «αν οι Placebo διαπράξουν άσεμνες πράξεις, χυδαιότητες, θα απολογηθούν στο δικαστικό σώμα, όχι στον δήμαρχο ή τη χούντα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα