ΑΘΗΝΑ
09:04
|
06.05.2024
Μετά τις αντιδράσεις, «θυμήθηκε» ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε απόψε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τις σφοδρές πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις  που προκάλεσαν οι πρωινές εξαγγελίες για νομοσχέδιο με το οποίο θα θεσπιστεί αφενός σαν «νόμιμη» η 16ωρη ημερήσια (!) εργασία στο πλαίσιο ανάλογης οδηγίας της Ε.Ε. και αφετέρου θα επιβληθεί ο ρόλος του λεγόμενου «εξαμηνίτη δόκιμου εργαζόμενου» που θα απολύεται δίχως καμία αποζημίωση εάν ο εργοδότης δεν τον κρατήσει πάνω από έξι μήνες.

Στην αποψινή «διευκρινιστική» ανακοίνωση ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δε σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα