ΑΘΗΝΑ
13:04
|
03.05.2024
Κατηγορείται ότι έλαβε χρήματα από διακινητές ναρκωτικών ώστε να συμπεριληφθούν στις ειρηνευτικές εκστρατείες του πατέρα του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νίκολας Πέτρο, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο, παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι πέρυσι εισήλθαν παράνομα χρήματα στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του, δήλωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο Νίκολας Πέτρο, 37 ετών, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Μπαρανκίγια μαζί με την πρώην σύζυγό του, Ντεϊσούρις ντελ Κάρμεν Βασκέζ, η οποία είχε πει τον Μάρτιο ότι δύο άτομα που κατηγορούνται για δεσμούς με διακίνηση ναρκωτικών έδωσαν μετρητά στην πρώην σύζυγό της, τα οποία δόθηκαν με τη σειρά τους στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου.

«Ο Νικολά Φερνάντο Πέτρο Μπούργκος έδωσε σχετικές πληροφορίες που ήταν άγνωστες μέχρι στιγμής από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης της προηγούμενης προεδρικής εκστρατείας του σημερινού προέδρου, Γκουστάβο Πέτρο Ουρέγο», δήλωσε ο εισαγγελέας Μάριο Μπούργκος κατά τη διάρκεια της ακρόασης, όπου ήταν παρών ο Νίκολας Πέτρο.

Οι πληροφορίες αφορούσαν τη χρηματοδότηση της εκστρατείας, η οποία φαινόταν να υπερβαίνει τα νόμιμα όρια και ορισμένες από τις οποίες δεν αναφέρθηκαν στις εκλογικές αρχές, πρόσθεσε ο Μπούργκος.

Αν και η Βασκέζ, η πρώην σύζυγος του Νίκολα Πέτρο, είπε ότι ο πρόεδρος δεν γνώριζε τις συναλλαγές, το σκάνδαλο θα μπορούσε να εμποδίσει την επιδίωξη της κυβέρνησης Πέτρο για συμφωνίες ειρήνης με ένοπλες ομάδες και το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος επέμεινε ότι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2026, επικαλούμενος την εντολή της εκλογικής του νίκης.

Κανείς εκτός από τον λαό δεν μπορεί να τερματίσει αυτή την κυβέρνηση, είπε ο Πέτρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε επαρχία της Κολομβίας.

Ο Πέτρο αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες και είπε ότι ελπίζει ότι τυχόν ισχυρισμοί για το αντίθετο θα «εξαφανιστούν γρήγορα».

«Ο πρόεδρος δεν ζήτησε ποτέ από κανέναν από τους γιους ή τις κόρες του να διαπράξει έγκλημα για να κερδίσει ή να χρηματοδοτήσει εκστρατείες ή για οτιδήποτε έχει να κάνει με την εξουσία», είπε ο Γκουστάβο Πέτρο.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Νίκολας Πέτρο, βουλευτής στην επαρχία Ατλάντικο, έλαβε χρήματα από κατηγορούμενους διακινητές ναρκωτικών με αντάλλαγμα να τους συμπεριλάβει στα ειρηνευτικά σχέδια του προέδρου.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος, αλλά είπε ότι θα συνεργαστεί με τους εισαγγελείς, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι αγόρασε ακίνητα αξίας περίπου 394.000 δολαρίων με χρήματα που δεν προέρχονταν από τον μισθό του βουλευτή.

Οι κατηγορίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε ποινές φυλάκισης 12 και 20 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα