ΑΘΗΝΑ
10:34
|
06.05.2024
Έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου», ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ρωσικό δεξαμενόπλοιο υπέστη σημαντικές βλάβες, μετά από επίθεση, τα ξημερώματα, ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ως τελευταία ένδειξη ότι το Κίεβο επικεντρώνεται στον ναυτικό πόλεμο.

Το ρωσικό δεξαμενόπλοιο SIG, χτυπήθηκε από το drone, που σύμφωνα με πληροφορίες μετέφερε 450 κιλά εκρηκτικών, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια τρύπα στο μηχανοστάσιο κοντά στην ίσαλο γραμμή, ανακοίνωσε το Σάββατο η ρωσική ναυτική υπηρεσία.

Η επίθεση, που σημειώθηκε 32 ναυτικά μίλια από το στενό του Κερτς, επιβεβαιώθηκε και από την ουκρανική πλευρά, με αξιωματούχους να αναφέρουν στο πρακτορείο Reuters, ότι ήταν μία κοινή επιχείρηση μεταξύ των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας και του ναυτικού της χώρας.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης – και για προληπτικούς λόγους – η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα σταμάτησε για τρεις ώρες πριν ξαναρχίσει νωρίς το Σάββατο, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο πληροφοριών κυκλοφορίας.

Η επίθεση έρχεται αφότου Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν, χθες Παρασκευή, ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο ρωσικό πολεμικό πλοίο Olenegorsky Gornyak.

Η Μόσχα είπε ότι απέκρουσε μια απόπειρα επίθεσης στη ναυτική βάση του Νοβοροσίσκ, η οποία σηματοδότησε την πρώτη επίθεση σε εμπορικό λιμάνι της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνες για την ναυτιλία ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα τής Υπηρεσίας για τη ναυτιλία και τις υδρογραφικές υπηρεσίες, πρόκειται για τα λιμάνια της Ανάπα, του Νοβοροσίσκ, του Γκελεντζίκ, του Τουάπσε, του Σότσι και του Ταμάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα