ΑΘΗΝΑ
05:34
|
02.05.2024
Μέλη του κινήματος για ελεύθερες παραλίες προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο Σιθωνίας και συνομίλησαν με τον δήμαρχο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα κινητοποίηση για ελεύθερες παραλίες πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Νικήτη της Χαλκιδικής, μπροστά από το δημαρχείο της Σιθωνίας, όπου πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αλγεινή κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες παραλίες της περιοχής, όπου οι ιδιοκτήτες παρανομούν διαρκώς τοποθετώντας ξαπλώστρες ακριβώς μπροστά από τους αιγιαλούς.

«Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους», ανέφεραν οι πολίτες στο σχετικό κάλεσμα για την παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο Σιθωνίας.

Μετά την πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες και την πρώτη παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο του χωριού, σήμερα με αφορμή την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, μέλη του κινήματος βρέθηκαν μπροστά στο δημαρχείο σχεδιάζοντας παράλληλα τις αμέσως επόμενες κινητοποιήσεις σε παραλίες με ολοφάνερη καταπάτηση του δημόσιου χώρου.  

Στόχος των πολιτών είναι να γίνει σαφής η αναγκαιότητα τήρησης της νομιμότητας, να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να υλοποιούνται έλεγχοι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επιτροπή μελών του κινήματος ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα ο οποίος δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί τους και στην είσοδο του δημαρχείου προέβη σε διάλογο όπου αφενός παραδέχτηκε την παράβαση των επιχειρήσεων και δεσμεύτηκε να κινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου.

«Το ξεσήκωμα των πολιτών είναι η απαρχή για να βελτιωθούν οι συνθήκες που επικρατούν», τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, για τις κινητοποιήσεις του κινήματος των πολιτών για ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες στη Χαλκιδική.

Επόμενη έως τώρα προγραμματισμένη συνάντηση είναι το ερχόμενο Σάββατο στο γυμνάσιο Αγ. Νικόλαου που διοργανώνει ο Σύλλογος Τρανή Αμμούδα με ανοιχτή πρόσκληση στους τοπικούς παράγοντες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα