ΑΘΗΝΑ
03:02
|
02.05.2024
120 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λήψη DNA από το σύνολο των 98 συλληφθέντων θα πραγματοποιήσει η αστυνομία προκειμένου να εξακριβωθεί ποιος είναι αυτός που δολοφόνησε τον 22χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, θα ανακριθούν όλοι, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται άτομα που γνωρίζουν ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες.

Έντονη ανησυχία υπάρχει στο εσωτερικό της αστυνομίας για το γεγονός ότι δεν απετράπη η τραγωδία. Πώς δηλαδή 150 Κροάτες οπαδοί έφτασαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια ανενόχλητοι.

Αξιωματικοί στης αστυνομίας που ρωτήθηκαν σε σχέση με το πώς κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι στην Αθήνα, απάντησαν ότι ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο των Κροατών να φτάσουν λίγοι-λίγοι και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την πατρίδα τους στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ιδιωτικά οχήματα, και δίνοντας ραντεβού στον σταθμό του Περισσού με τελικό προορισμό την OPAP Arena.

Η ΕΛ.ΑΣ απαντά και με ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης έκανε γνωστό, ότι η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση και πως η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών (μετά τη σύλληψη 98 ατόμων) συνεχίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα