ΑΘΗΝΑ
19:11
|
12.05.2024
Τραυματίες, 98 συλλήψεις και απίστευτο σκηνικό βίας και καταστροφών έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ! Για οργανωμένο σχέδιο μιλούν αξιωματικοί της αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν ένα μήνα μετά την καταδίκη των δολοφόνων του Άλκη Καμπανού, η Ελλάδα χάνει έναν ακόμη νέο άνθρωπο, ηλικίας 22 ετών, εξαιτίας της «γάγγραινας» της οπαδικής βίας. Την τελευταία του πνοή άφησε ο 22χρονος Μιχάλης Κατσούρης, ο οποίος τραυματίστηκε από μαχαίρι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, χθες, Δευτέρα 7/8, το βράδυ, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ταξίδεψαν (ανενόχλητοι) οδικώς στην Αθήνα ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Κατά τη διάρκεια του σκηνικού βίας που στήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τραυματίστηκαν επίσης οκτώ άτομα, τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται, ενώ, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει τραυματισθεί, από… αδέσποτη πέτρα στο κεφάλι και ένα 13χρονο κορίτσι. Από την αστυνομία προσήχθησαν 98 άτομα, από τα οποία οι 82 είναι Κροάτες, ενώ όλες οι προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις μετά τις ολονύχτιες ανακρίσεις στο κτίριο της ΓΑΔΑ στην Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, περισσότεροι από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία, έφτασαν με αυτοκινητοπομπή οδικώς από το Ζάγκρεμπ και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα. Οι ίδιοι νεοναζί οπαδοί, οι οποίοι πέρυσι είχαν παρελάσει με ναζιστικούς χαιρετισμούς στο κέντρο του Μιλάνου.

Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα διασκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο μεταξύ στο γήπεδο της ΑΕΚ είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο, αλλά πολλοί φίλαθλοι κατέληξαν στις καφετέριες της περιοχής.

Οι οργανωμένοι της Ντιναμό, μαζί με οπαδούς του ΠΑΟ, έφθασαν έξω από το γήπεδο γύρω στις 23.00 και συγκρούστηκαν με οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ έκαναν επιδρομή ακόμη και σε απλό κόσμο και οικογένειες με παιδιά. Γενικά όσοι βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο δέχθηκαν τη μήνη των χούλιγκαν της κροατικής ομάδας, οι οποίοι δημιούργησαν μεγάλες φθορές τόσο σε τζάμια του γηπέδου, όσο και στον ατσάλινο δικέφαλο αετό που κοσμεί τον χώρο έξω από την OPAP Arena.

Πολλά καταστήματα και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, καθώς οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν πλησίον του ανοιχτού πάρκινγκ, ενώ έσπασαν τα παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν στις προσαγωγές εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Οικονόμου

Αμέσως μετά την είδηση για τα επεισόδια και τον θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανέβαλε την, προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Ταουλάντ Μπάλλα, στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς και επέστρεψε στην Αθήνα, από όπου χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι Κροάτες χούλιγκαν πέρασαν τα σύνορα και έφτασαν στην Αθήνα και ανακοίνωσε την άμεση απομάκρυνση επτά αξιωματικών της Τροχαίας σε περιοχές από τις οποίες πέρασαν ανενόχλητοι.

Παρέμβαση, δε, για τα επεισόδια, έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για τα χθεσινά επεισόδια και παρήγγειλε τόσο στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών όσο και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την επείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας μεταξύ άλλων να διερευνηθεί πώς, ενώ οι Κροάτες εντοπίσθηκαν στην εθνική οδό κατάφεραν να καταφθάσουν ανενόχλητοι στον τόπο του εγκλήματος. 

Συλλυπητήρια για το θύμα της επίθεσης από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Έλληνα οπαδού, κατά την διάρκεια της επίθεσης οπαδών της, χθες το βράδυ στην Νέα Φιλαδέλφεια, η διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έδωσε στην δημοσιότητα ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζει τα όσα τραγικά συνέβησαν στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ.

Αξιωματικοί στης αστυνομίας που ρωτήθηκαν σε σχέση με το πώς κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι στην Αθήνα, απάντησαν ότι ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο των Κροατών να φτάσουν λίγοι-λίγοι και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την πατρίδα τους στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ιδιωτικά οχήματα, και δίνοντας ραντεβού στον σταθμό του Περισσού με τελικό προορισμό την OPAP Arena.

Αναβλήθηκε ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Η ΑΕΚ κατηγορεί Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αστυνομία

Τελικά, η UEFA (ξύπνησε) και ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναβάλλεται, μετά τη δολοφονία του 22χρονου στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ στελεχών της ΑΕΚ και της κροατικής ομάδας για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα για τα προκριματικά του Champions League, μετά την καταδρομική και δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν έξω από το OPAP Αρένα.

Ωστόσο, η σύσκεψη δεν διήρκεσε πολύ, καθώς οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ αποχώρησαν, αποδίδοντας ευθύνες για τα φονικά επεισόδια στην κροατική ομάδα, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

Στους 143 οι νεκροι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Μπελγκόροντ: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (upd.)

Παιδιά σκοτώθηκαν από πτώση βόμβας κοντά σε νοσοκομείο του Σουδάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα