ΑΘΗΝΑ
17:01
|
07.05.2024
ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταδίκασαν τα επεισόδια και έριξαν ευθύνες στην κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιτικές αντιδράσεις έχουμε μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη άγρια δολοφονία του 22χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής

Τέσσερα ερωτήματα καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα οποία βρήκε τραγικό θάνατο ένας 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ. «Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων».

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Τα ερωτήματα είναι προφανή:

  • Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;
  • Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;
  • Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα;
  • Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;

Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».

Ελληνική Λύση: Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν

 «Έπειτα από τους δουλεμπόρους που εισβάλουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και δολοφονούν Έλληνες, τώρα ζήσαμε το αδιανόητο: Ορδές Κροατών και Βόσνιων ναζί να διανύουν 1.500 χλμ εκ των οποίων τουλάχιστον τα 500 σε ελληνικό έδαφος, να φτάνουν μέχρι την καρδιά της Αθήνας, να δολοφονούν, να τραυματίζουν και να καταστρέφουν! Όλα αυτά παρά την υποτιθέμενη απαγόρευση περί “μετακίνησης” οπαδών…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση για τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, «αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ., που υποσχέθηκε “νόμο και τάξη”, έχει παραδώσει την πατρίδα και την κοινωνία στην ανομία και την ασυδοσία. Το περιβόητο “επιτελικό κράτος” πρέπει να ξηλωθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και φέρει ευθύνες

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρεται στο του θάνατο νεαρού οπαδού της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα επισημαίνει πως:

Η δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών χούλιγκαν από την Κροατία-που λειτουργούν με το προκάλυμμα του οπαδού-και που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν σε συνεργασία με Έλληνες χούλιγκαν, μόνο οργή προκαλούν στο λαό, σε όλους τους φιλάθλους.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών.

Η κυβέρνηση θεωρεί «λογικό» να απαγορεύει συναθροίσεις εργαζομένων, που δήθεν «διαταράσσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή», αλλά αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν και να καταστρέφουν!

Το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει να γίνει τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα ακόμα χειρότερα, είναι η αναβολή του σημερινού αγώνα και η αυστηρή τιμωρία των ενόχων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ.

ΜέΡΑ25: Δεν τον «σκότωσαν για το ποδόσφαιρο»

Για οργανωμένο δολοφονικό πογκρόμ από νεοναζί και τραγικές ευθύνες της ΕΛΑΣ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι «τα ψάρια βρωμάνε από τα κεφάλια τους»:

Στυγνή δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κ. στη Νέα Φιλαδέλφεια από νεοναζί οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σε συνεργασία με ντόπιους νεοναζί χούλιγκαν. Οι Κροάτες ταξίδεψαν ανενόχλητοι από το Ζάγκρεμπ, διασχίζοντας οδικώς τη μισή Ελλάδα.

Η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί προληπτικά και οργανωμένα μόνο όταν έχει να αντιμετωπίσει απεργούς, εργάτες, φοιτητές, αιτούντες άσυλο, ανθρώπους που κινητοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια και διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Οι αυτονόητες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πολύ ψηλότερα και ως συνήθως τα ψάρια βρωμάνε από τα κεφάλια τους.

Τα συλλυπητήριά μας και οι σκέψεις μας στην οικογένεια του Μιχάλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα