ΑΘΗΝΑ
15:22
|
03.05.2024
Η Europol, η Interpol, και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας, είχαν ενημερώσει εγκαίρως την ΕΛ.ΑΣ για την έλευση των Κροατών χούλιγκανς στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κροατίας όσο και επίσημα έγγραφα αποδεικνύουν πως η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε αρκετές ημέρες νωρίτερα την επέλαση των επικίνδυνων οπαδών χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ προς την ελληνική επικράτεια.

Επικαλούμενα πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, κροατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως την ελληνική αστυνομία για την ομάδα των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ξεκίνησαν για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν πηγές, η Ελληνική Αστυνομία ήταν ενημερωμένη και από τη Europol και την Interpol για το επίμαχο ταξίδι των χούλιγκανς και για τις προθέσεις τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ενημέρωση από τη Europol προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ ήταν αναλυτική και περιείχε λεπτομέρειες για την έλευση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά το γεγονός ότι η UEFA είχε απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών.

Σύμφωνα με την πηγή από το υπουργείο που επικαλείται η ιστοσελίδα Jutarnji, αναφέρεται ότι «η αστυνομία μας έστειλε εγκαίρως όλα τα στοιχεία μέσω της Europol και της Interpol σχετικά με τις πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες για την επιχείρηση των χούλιγκαν που βρίσκονταν στα σύνορα».

Μάλιστα, η ιστοσελίδα που έχει ένα μεγάλο αφιέρωμα για το θέμα, αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς τηλεφώνησε με αφορμή την επίθεση και τον θανάσιμο τραυματισμό στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και ότι η κροατική πρεσβεία στην Ελλάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές για την τύχη των υπηκόων της.

Παράλληλα σημειώνει ότι «δεν υπήρχε νομική βάση για να κρατήσουν στην Κροατία τους φαν της Ντιναμό που κατευθύνονταν στην Αθήνα».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή οι χούλιγκαν έφτασαν στην Ελλάδα χωρισμένοι σε μικρές ομάδες ώστε να μην προκαλέσουν υποψίες και το ενδιαφέρον των Αρχών.

«Παρ’ όλα αυτά τους εντοπίσαμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για να τους απαγορεύσουμε να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει η πηγή και τονίζει όμως ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενημερώσουν την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να προετοιμαστούν εγκαίρως για τυχόν επεισόδια.

Ωστόσο, όπως φάνηκε η ΕΛ.ΑΣ όχι μόνο δεν μερίμνησε, προκειμένου να αποφευχθούν τα όσα συνέβησαν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα νεαρό οπαδό της ΑΕΚ να πέφτει νεκρό, αλλά στάθηκε ως απλός παρατηρητής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα