ΑΘΗΝΑ
02:34
|
04.05.2024
Στις 9 Οκτωβρίου η επιλογή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από την Ιερά Σύνοδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις ακόμα υπέργηροι Μητροπολίτες βρίσκονται «στο στόχαστρο» της Ιεράς Συνόδου, μετά την παραίτηση, την περασμένη Τρίτη, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, η τριμελής επιτροπή η οποία συστάθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα ιεραρχών που λόγω προχωρημένης ηλικίας ή προβλημάτων υγείας, αδυνατούν να ασκήσουν τα ποιμενικά καθήκοντά τους, εξετάζουν τις περιπτώσεις των Μητροπολιτών Μηθύμνης Χρυσόστομου, Παραμυθίας Τίτου και Φλωρίνης Θεόκλητου, οι οποίοι ενδέχεται να παραιτηθούν.

Αν δεν ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία τότε αναμένεται η Επιτροπή να επισκεφθεί τις μητροπόλεις και να αξιολογήσει την κατάσταση και ακολούθως να ετοιμάσει εισήγηση σχετικά με την επάρκεια ή μη των μητροπολιτών να ασκήσουν τα λειτουργικά καθήκοντά τους.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό, με την επιλογή του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης θα ασχοληθεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνέλθει στις 9 Οκτωβρίου, ενώ στις 24 και 25 Αυγούστου θα συζητηθεί η παραίτηση του κ. Άνθιμου η οποία αναμένεται να γίνει αποδεκτή.

Επικρατέστερος επικεφαλής της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι θα είναι ο επίσκοπος Ωρεών, Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και «εξ απορρήτων» του Αρχιεπισκόπου – αν και οι τελικές ζυμώσεις θα λάβουν χώρα τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα