ΑΘΗΝΑ
18:58
|
02.05.2024
Με αποκλειστικές πληροφορίες από το Κοσμοδρόμιο, ο τάφος του Μιχάλη θα αποτελεί πλέον μνημείο αντιοπαδικής βίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμβολο ιστορική μνήμης θα αποτελέσει ο τάφος του άτυχου Μιχάλη Κατσούρη, που δολοφονήθηκε άγρια από χούλιγκανς την Τρίτη 8 Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Κοσμοδρόμιο, ο τάφος του παιδιού παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ελευσίνας και πλέον θα είναι ένα σύμβολο αντιφασιστικής και αντιοπαδικής βίας.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο χώρος ταφής του 28χρονου δολοφονημένου συμπολίτη μας Μιχάλη Κατσούρη, θα αποτελέσει σύμβολο ιστορικής μνήμης.

Πρόκειται για πρόταση-εισήγηση του Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου, η οποία έγινε αποδεκτή από το τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας.

Ο Μιχάλης Κατσούρης, ένα παιδί της Ελευσίνας, φίλαθλος της ΑΕΚ, έπεσε θύμα άγριας, άνανδρης και απρόκλητης βίας έξω από το γήπεδο της ομάδας του, στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Τρίτη 8 Αυγούστου, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου: «Η Ελευσίνα, μια πόλη που στέκεται απέναντι στον φασισμό και στον ρατσισμό, μια πόλη έναντια σε κάθε φαινόμενο βίας, οφείλει να τιμήσει με τις πρέπουσες ενέργειες τη μνήμη ενός δικού της παιδιού. Του Μιχάλη Κατσούρη. Η άναδρη και απρόκλητη δολοφονία του Μιχάλη δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν θα ξεχαστεί. Ο χώρος ταφής του θα είναι πάντα εκεί, ως σύμβολο ιστορικής μνήμης, να θυμίζει σε όλους μας αλλά και στις επόμενες γενιές, τις οδυνηρές συνέπειες της οπαδικής-φασιστικής βίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του Μιχάλη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της κηδείας του Μιχάλη Κατσούρη, που θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Ελευσίνα, στο νεκροταφείο θα συγκεντρωθούν φίλαθλοι της ΑΕΚ, για να αποχαιρετήσουν τον φίλο τους.

Να τονιστεί, ότι ο Δήμος Ελευσίνας έχει ακυρώσει (έως και σήμερα) όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο του Δήμου Ελευσίνας, των νομικών προσώπων όσο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ελευσίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών από Μ. Παρασκευή ως Τετάρτη Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα