ΑΘΗΝΑ
22:01
|
06.07.2024
Επιχειρήθηκε εκτόνωση της έντασης μετά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Κροάτη Προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς που είχε ανεβάσει το θερμόμετρο στις σχέσεις Ζάγκρεμπ-Αθήνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επικοινωνία με αφορμή την προφυλάκιση δεκάδων Κροατών χούλιγκαν είχαν την Κυριακή οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης και της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν.

Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, ο Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν  εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του 29χρονου Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα. Φέρεται επίσης, πως ευχαρίστησε τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές και την ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθηση ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη «θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων».

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του Κροάτη Προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς που είχε ανεβάσει το θερμόμετρο στις σχέσεις Ζάγκρεμπ-Αθήνας σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά τα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μιλάνοβιτς είχε δηλώσει ότι η ελληνική αστυνομία έχει δικαίωμα να κρατήσει τους Κροάτες υπόπτους (πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες) για πέντε ημέρες, προσθέτοντας:

«Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσεις για πέντε ημέρες. Αυτός ο χρόνος λήγει τώρα (…) Αν οι ελληνικές Αρχές κρατήσουν και τους 100 προφυλακιστέους με  κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία και Ιράν οριστικοποιούν την ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

Η Αίγυπτος φιλοξενεί διεθνή διάσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης του Σουδάν

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα