ΑΘΗΝΑ
05:29
|
12.05.2024
Η παρουσία οπαδών της ΑΕΚ στην κροατική πρωτεύουσα έχει απαγορευθεί, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε δρακόντεια μέτρα στο γήπεδο.
Συνοδεία αστυνομικής προστασία στο αεροδρόμιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε στο Ζάγκρεμπ όπου αύριο, Τρίτη 15/8, στις 9 το βράδυ θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, σε ένα παιχνίδι που έχει στιγματιστεί από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, την περασμένη Δευτέρα.

Η πτήση τσάρτερ που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΚ αφίχθη στην κροατική πρωτεύουσα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και τα μέλη της επιβιβάστηκαν σε δύο πούλμαν μέσα στον αεροδιάδρομο.

Με την αστυνομία πανταχού παρούσα, η ΑΕΚ δεν πέρασε από τα κτίρια του αεροδρομίου αλλά αναχώρησε απευθείας για το ξενοδοχείο. Όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί για να διασφαλιστεί η γρήγορη και ασφαλής μετάβαση της αποστολής στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση.

Η παρουσία οπαδών της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ έχει απαγορευθεί, ενώ η κροατική αστυνομία ανακοίνωσε δρακόντεια μέτρα και για τους οπαδούς της Ντιναμό που θα βρεθούν στο γήπεδο Μαξιμίρ, υπό τον φόβο έξαρσης της οπαδικής βίας.

Επικοινωνία των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κροατίας

Η ρεβάνς του αγώνα, αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κροατίας επικοινώνησαν χθες Κυριακή με αφορμή την προφυλάκιση των Κροατών φιλάθλων.

Ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών οπαδών στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα. Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία. Ωστόσο, ένα θέμα με τη δήλωση του προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς υπάρχει ήδη στις σχέσεις Ζάγκρεμπ-Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετέφερε στον ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα