ΑΘΗΝΑ
16:08
|
02.05.2024
Ο 23χρονος Πακιστανός βρέθηκε μαχαιρωμένος στον Περισσό, όταν δέχτηκε επίθεση από ομάδα 4 ατόμων.
ΚΕΕΡΦΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) σε ανάρτησή της στο Facebook καταγγέλλει και θέτει μια σειρά από ερωτήματα για την αποτρόπαια δολοφονία του 23χρονου Πακιστανού Σιζάρ Σαφτάρ, που έγινε στις 12/8 στον Περισσό. Σύμφωνα με την Κίνηση το περιστατικό ξυπνά μνήμες της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν από Χρυσαυγίτες το 2013 στα Πετράλωνα.

Στο μεταξύ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» εκφράζει ανησυχία για αύξηση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα στη χώρα μας καθώς δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία στον Περισσό, Πακιστανοί μετανάστες δέχθηκαν επίθεση από ομάδα φασιστών στο Περιστέρι.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ποιοι κρύβονται πίσω από την δολοφονία μετανάστη εργάτη στο Περισσό κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ;

Η δολοφονία με πολλές μαχαιριές του 23χρονου Σιραζ Σαφτάρ, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν το Σάββατο στις 4 π.μ. γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα των δολοφόνων.

Εργαζόταν σε λαϊκές αγορές και ξεκίνησε από το σπίτι του στα Άνω Πατήσια για να πάει να δουλέψει όταν κοντά στο σταθμό του Περισσού και στο γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε μαχαιρωμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων. Μάλιστα προσωπικά του αντικείμενα όπως το κινητό βρέθηκαν να είναι δίπλα του γεγονός που βάζει πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα τους. Ήταν ένα ρατσιστικό καρτέρι θανάτου και όχι μεμονωμένο περιστατικό.

Το περιστατικό φέρνει στην μνήμη τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους Χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο στις 17/1/2013 στα Πετράλωνα όταν και αυτός έφυγε χαράματα για να πάει να δουλέψει σε λαικές.

Στην ίδια περιοχή, στην ίδια διαδρομή, δίπλα από τις γραμμές του ΗΣΑΠ, διαχρονικά αρκετοί μετανάστες που εργάζονταν σε λαϊκές δέχτηκαν επιθέσεις από περιπολίες ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής παλιότερα αλλά και πιο πρόσφατα από φασιστοειδή που δρούσαν οργανωμένα στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα στον Κόκκινο Μύλο είχαμε μαχαίρωμα μετανάστη στο δρόμο από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών. Είχαμε επίσης τις επιθέσεις των φασιστών της ΠΡΟΠΑΤΡΙΑ σε βάρος μελών της ΚΝΕ και της ΚΕΕΡΦΑ.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» κρούει το κώδωνα του κίνδυνου καθώς δύο μέρες πριν στο Περιστέρι υπήρξε επίθεση ομάδας φασιστών με μαχαίρια σε βάρος Πακιστανών μεταναστών.

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί από την είσοδο των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή και την εξαγγελία συμμετοχής του ως υποψήφιου για τον Δήμο της Αθήνας. Και βέβαια από την ανοχή της κυβέρνησης και της Αστυνομίας στη δράση των φασιστών, με τους ναζί να αλωνίζουν δολοφονώντας τον Μιχάλη Κατσουρή στην Ν.Φιλαδέλφεια.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες δολοφονίας του Σεράζ Σιάζ, να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη από την ΕΛΑΣ.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα