ΑΘΗΝΑ
07:33
|
04.05.2024
Οι θετικές απαντήσεις είναι περισσότερες μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων.
Taurus cruise
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς είναι κατά της παράδοσης πυραύλων Κρουζ Taurus στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα, σήμερα, Παρασκευή.

Η δημοσκόπηση του DeutschlandTrend για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ARD της Γερμανίας έδειξε ότι το 52% των πολιτών που ερωτήθηκαν σχετικά διαφωνούν με την προμήθεια πυραύλων Κρουζ στην Ουκρανία, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε στόχους στη Ρωσία.

Μόνο το 36% φέρεται να τάσσεται υπέρ της παράδοσης των πυραύλων Taurus, οι οποίοι παράγονται από κοινού από τη Γερμανία και τη Σουηδία και έχουν βεληνεκές άνω των 500 χλμ.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι θετικές απαντήσεις είναι περισσότερες μεταξύ των υποστηρικτών των Πρασίνων, καθώς το 68% τάσσεται υπέρ της παράδοσης και μόλις το 23% κατά.

Μεταξύ των υποστηρικτών του FDP, το 56%, φέρεται να συμφωνεί, ενώ οι υποστηρικτές του AfD φαίνεται να είναι εκείνοι που διαφωνούν περισσότερο με την αποστολή Κρουζ στην Ουκρανία με μόνο 18% να την εγκρίνει.

Τέλος, σημαντική είναι και η απόκλιση στην άποψη Δυτικογερμανών και Ανατολικογερμανών, με τους π0ρώτους να συμφωνούν σε ποσοστό 40% και τους δεύτερους μόλις 12%.

Παρά την αυξανόμενη πίεση από το καθεστώς του Κιέβου, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραμένει επιφυλακτικός μέχρι στιγμής σχετικά με την παράδοση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων, φοβούμενος ότι αυτό θα μπορούσε να καταστήσει τη Γερμανία μέρος στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα