ΑΘΗΝΑ
20:04
|
05.05.2024
Ο ουρανός κυριολεκτικά κοκκίνισε πάνω από τα Βορειοδυτικά Εδάφη και τη Βρετανική Κολομβία, φτιάχνοντας σκηνικό ταινίες περιβαλλοντικού θρίλερ.
Φλέγεται ο Καναδάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν είναι μόνον οι κάτοικοι των Βορειοδυτικών Εδαφών στο Γελοουνάιφ του Καναδά που κατά χιλιάδες καλούνται τις τελευταίες μέρες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω ανεξέλεγκτων καταστροφικών πυρκαγιών αλλά και χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Κελόουνα που βρίσκεται στη λίμνη Οκανάγκαν στη νότιο τμήμα της Βρετανικής Κολομβίας.

Νωρίτερα σήμερα η πόλη Κελόουνα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές ανάγκασαν χιλιάδες κατοίκους της βόρειας περιοχής Κλίφτον να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σε παρόμοια κατάσταση κηρύχθηκαν και τα δυτικά περίχωρα της πόλης ενώ ήδη καταστράφηκαν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή Τρέιντερ Κόουβ και Μπέαρ Λέικ Ρόουντ, που είναι βορείως της Δυτικής Κελόουνα.

Οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί και ο εναέριος χώρος πάνω από την πόλη έχει κλείσει προκειμένου να δοθεί ελευθερία κινήσεων στα πυροσβεστικά ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Κλειστή είναι και η εθνική οδός 97 σε μία έκταση άνω των 60 χλμ νοτίως του Κολντστριμ καθώς η μεγάλη, ανεξέλεγκτη πυρκαγιά McDougall Creek καίει τα πάντα στο διάβα της: δάση, κατοικημένες περιοχές, ζώα, καλλιέργειες…

Ο ουρανός κυριολεκτικά κοκκίνισε πάνω από τα Βορειοδυτικά Εδάφη και τη Βρετανική Κολομβία, φτιάχνοντας σκηνικό ταινίες περιβαλλοντικού θρίλερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα