ΑΘΗΝΑ
20:31
|
30.04.2024
«Ποια ληστεία άραγε αφήνει πίσω της ένα κινητό τηλέφωνο και έχει στόχο ξημερώματα έναν μετανάστη εργάτη, που κουβαλάει ελάχιστα πράγματα μαζί του;»
Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό εξέδωσε το ΜέΡΑ25. Στην ανακοίνωσή του το κόμμα αμφισβητεί το ότι η δολοφονία έγινε στο πλαίσιο απόπειρας ληστείας, όπως δήλωσαν οι συλληφθέντες και όπως έσπευσε να συνυπογράψει και η αστυνομία στο Δελτίο Τύπου της. Παράλληλα, κατακρίνει τις αναφορές του ΣΚΑΪ για «καβγά μεταξύ ομοεθνών του Πακιστανού» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων, οι οποίες θυμίζουν την κατάσταση που επικρατούσε προ δεκαετίας.

«Στις 12 Αυγούστου, ο Πακιστανός εργάτης Σιράζ Σαφτάρ πέφτει νεκρός από απανωτές μαχαιριές. Ο Σιράζ είχε ξεκινήσει από τα Πατήσια, στις 4 τα ξημερώματα, για να πάει στον Περισσό, όπου εργαζόταν ως φορτοεκφορτωτής στη λαϊκή αγορά. Στη διαδρομή, τέσσερις νεαροί Έλληνες, του επιτίθενται και τον δολοφονούν εν ψυχρώ με μαχαίρι.

Οι τέσσερις συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι επιτέθηκαν για να ληστεύσουν τον Πακιστανό εργάτη. Ποια ληστεία άραγε αφήνει πίσω της ένα κινητό τηλέφωνο και έχει στόχο ξημερώματα έναν μετανάστη εργάτη, που κουβαλάει ελάχιστα πράγματα μαζί του;

Αμέσως μετά το γεγονός, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ προέβαλε στο δελτίο ειδήσεων του το περιστατικό, αναφερόμενος σε “καβγά μεταξύ ομοεθνών του Πακιστανού”, προσπαθώντας να ξεπλύνει τα ρατσιστικά κίνητρα της δολοφονίας. Η δε ΕΛΑΣ, στο Δελτίο Τύπου της, κάνει λόγο για ληστεία, υιοθετώντας πλήρως τους ισχυρισμούς των δραστών.

Οι δύο παραπάνω πληροφορίες θυμίζουν έντονα τη ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από νεοναζί, όταν και τότε ΜΜΕ και ΕΛΑΣ επιχειρούσαν να συγκαλύψουν τα ρατσιστικά κίνητρα και την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Γιατί ξανά αυτή τη φορά ΜΜΕ και ΕΛΑΣ υιοθετούν αυτό το αφήγημα;

Ως ΜέΡΑ25 κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων, επιθέσεις που θυμίζουν εποχές προ δεκαετίας. Παράλληλα σημειώνουμε ότι δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη, από τα ναζιστικά τάγματα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο κέντρο της πόλης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την επανεμφάνιση ταγμάτων θανάτου στους δρόμους της πόλης. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την ακροδεξιά ρητορική της Κυβέρνησης και την μιντιακή συγκάλυψη περιστατικών, όπως το τελευταίο. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ, να δείξουμε ως κίνημα, ως προοδευτικός χώρος, ως κοινωνία, τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά μας».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από φίλια πυρά σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Γάζα

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα