ΑΘΗΝΑ
01:35
|
20.06.2024
Αποκλειστικές δηλώσεις στο Κοσμοδρόμιο. Η μετακίνηση από την Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή είναι για την ώρα αδύνατη.
Πίσω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης βρίσκονται κτίρια του ΔΠΘ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρακείμενο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αμφιθέατρο του τμήματος Ιατρικής αλλά και μέρος κτιρίου του τμήματος Μοριακής Βιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφεραν μια φοιτήτρια του ΔΠΘ και η μητέρα της, που βρίσκεται στην πόλη, στο kosmodromio.gr, να τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει εκκενωθεί με μέρος των ασθενών να μεταφέρεται και να παραμένει υπό τη φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού στο επιβατηγό πλοίο Αδαμάντιος Κοραής που επιτάχθηκε και έπαυσε να εξυπηρετεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

🎥 4:45 Ζωντανή Σύνδεση – Πυρκαγιά στον Έβρο Οι φλόγες μια ανάσα από το νοσοκομείο!

Posted by Focus ston Evro on Monday, August 21, 2023

Βίντεο που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εικονίζουν τη φωτιά να καίει πίσω από το κτίριο του νοσοκομείου, όπου και βρίσκονται εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, ενώ τοπικά μέσα ανέφεραν ότι κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Μάρτυρες που μίλησαν στον kosmodromio.gr ανέφεραν ότι, αν και στην πόλη δεν επικρατεί κάποιο συναίσθημα άμεσου κινδύνου, οι άνθρωποι στην πόλη κυκλοφορούν με μάσκες και αντιμετωπίζουν τσούξιμο στα μάτια. Τα τζάμια των σπιτιών είναι διαρκώς κλειστά και μόνο τα φώτα που ανάβουν το βράδυ μαρτυρούν ότι οι κάτοικοι βρίσκονται στις οικίες τους. Πολλά καταστήματα παρέμειναν σήμερα κλειστά, πιθανότατα τόσο λόγω της μειωμένης κίνησης, όσο και λόγω της επιλογής των μαγαζατόρων να προστατεύσουν τα εμπορεύματά τους από την αιωρούμενη στάχτη. Παράλληλα, παρατηρούνται νεκρά πουλιά στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που πρέπει να φύγουν από την πόλη, μέχρι και αργά το μεσημέρι η πληροφόρηση σε επίπεδο Περιφέρειας για τις διαδρομές μετακίνησης από την Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή ήταν ανεπαρκής, ενώ η Αστυνομία, με την οποία επικοινώνησαν, τους ενημέρωσε πως και οι τρεις εναλλακτικές διαδρομές είναι κλειστές και πως το ταξίδι προς την Κομοτηνή είναι προς το παρόν αδύνατο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χαμάς είναι ιδέα, λέει ο Ντάνιελ Χαγκάρι

Λουτρό αίματος αμάχων κοντά στο Κερέμ Σαλόμ

Στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ από απόψε η Κύπρος

Προτεραιότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής δίνει ο Χατζηδάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα