ΑΘΗΝΑ
19:26
|
27.04.2024
Σε καλό κλίμα η συνάντηση με επίκεντρο τον σεβασμό των αρχών του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και το απαραβίαστο των συνόρων.
Βούτσιτς και Ζελένσκι στην Αθήνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα και της συμμετοχής του στο άτυπο δείπνο που παρέθεσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως ενημέρωσε, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε με τον Σέρβο ομόλογό του «μια ανοιχτή, ειλικρινή και γόνιμη συζήτηση, για τον σεβασμό των αρχών του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και το απαραβίαστο των συνόρων», αλλά και για το κοινό μέλλον των δύο χωρών «στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι». «Η ανάπτυξη των σχέσεών μας είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον των χωρών μας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, το Προεδρικό Γραφείο της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες σημείωσαν ότι η αμοιβαία υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας αποτελεί σημαντικό μέρος της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ουκρανίας και Σερβίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ουρανός πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο Βούτσιτς για τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης και τον ευχαρίστησε για την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Σερβία στον ουκρανικό λαό, καθώς και για τη στήριξη στους Ουκρανούς που βρήκαν καταφύγιο στη Σερβία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τέλος, όπως αναφέρει πάντα η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, ζήτησε από τη σερβική πλευρά να υποστηρίξει την Ουκρανική Φόρμουλα Ειρήνης και να συμμετάσχει στην τρίτη σύνοδο κορυφής της διεθνούς πλατφόρμας της Κριμαίας που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Αυγούστου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

«Είχαμε μια γόνιμη συνομιλία με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για όλα τα σημαντικά ζητήματα, τόσο για τη Σερβία και την Ουκρανία, όσο και για ολόκληρη την περιοχή και για τον κόσμο», έγραψε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Instaqgram, μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό ηγέτη. «Εξετάσαμε τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Κοσσυφοπέδιο και τονίσαμε για άλλη μια φορά ότι η Σερβία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Νικολάι Ντένκοφ που κινήθηκε σε παρόμοιο πλαίσιο θεματολογίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα