ΑΘΗΝΑ
08:08
|
03.05.2024
Η τραγωδία που αναφέρεται από χθες και επιβεβαιώθηκε σήμερα αυξάνει δραματικά τον αριθμό των νεκρών από τις φετινές πυρκαγιές.
Τραγωδία με μετανάστες στο πύρινο μέτωπο της Δαδιάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τραγικός θάνατος 18 ή (εφόσον επιβεβαιωθεί και η δεύτερη ομάδα νεκρών) 26 ατόμων, πιθανότατα μεταναστών, από την πυρκαγιά που μαίνεται εδώ και τέσσερις μέρες στον Έβρο θάνατο αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των θυμάτων των φετινών πυρκαγιών.

Λίγο πριν τις 16:00 αναφέρθηκε ότι πυροσβέστες εντόπισαν 8 απανθρακωμένες σορούς στην περιοχή της Λευκίμης.

18 άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι πλησιόν παραπήγματος νότια του Άβατα, είχε αναφέρει σε ενημέρωση του νωρίτερα ο εκπροσώπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεδομένου ότι δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι κάτοικοι της περιοχής, «διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα» στη χώρα.

«Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα, εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων, πλησίον παραπήγματος.

Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές, δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων, διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλθεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής».

Η τραγωδία που αναφέρεται από χθες και επιβεβαιώθηκε σήμερα αυξάνει δραματικά τον αριθμό των νεκρών από τις φετινές πυρκαγιές.

Χθες ένας μετανάστης βρέθηκε νεκρός στη Λευκίμμη Έβρου, ενώ στον Πρόδρομο Βοιωτίας εντοπίστηκε απανθρακωμένος ένας 80χρονος βοσκός. Υπενθυμίζεται ότι οι πυρκαγές του Ιουλίου άφησαν πίσω τους 9 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα