ΑΘΗΝΑ
15:12
|
03.05.2024
Απαράδεκτη απόπειρα συμψηφισμού κάνει η ΕΛ.ΑΣ, με εκτεταμένες αναφορές στης μάχη ενάντια στις «παράνομες εισόδους στη χώρα».
Οι αυτόκλητοι σερίφηδες παίρνουν τα τζιπ και αρχίζουν πογκρόμ κατά μεταναστών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τρεις προσαγωγές αναγκάστηκε να προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ., μετά την κατακραυγή που προκάλεσε το σοκαριστικό βίντεο που έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου στην Αλεξανδρούπολη, με αυτόκλητο «σερίφη» που βγήκε για «σαφάρι» μεταναστών και διαφήμιζε πως συνέλαβε 13 πρόσφυγες.

Μάλιστα στο βίντεο ο ιδιοκτήτης του οχήματος, που όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, είναι αλλοδαπός, χαρακτήριζε τους μετανάστες ως «κομμάτια» λέγοντας ότι «τους έχει φορτώσει στο τρέιλερ», ενώ απηύθυνε κάλεσμα να βγουν και άλλοι στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

«Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα (σσ. Χθες Τετάρτη) το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτός από τον ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ακόμα άντρες, οι οποίοι φέρονται να τον βοήθησαν, ενώ αναμένεται η προσαγωγή τους στον εισαγγελέα.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αφού προηγουμένως, σε μια απαράδεκτη προσπάθεια συμψηφισμού, αναφέρει ότι στη διάρκεια του Αυγούστου, στον Έβρο, απέτρεψε κατά μέσο όρο περίπου 900 ημερησίως «παράνομες εισόδους στη χώρα».

«Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος», τονίζεται στην ανακοίνωση, σε μια προσπάθεια να κρατηθούν οι ισορροπίες με την ακροδεξιά βάση της περιοχής, την ίδια μάλιστα στιγμή που τα απανθρακωμένα πτώματα 18 ατόμων, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά, που εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς, παραμένουν ακόμα άταφα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα