ΑΘΗΝΑ
13:14
|
17.05.2024
Η φωτιά στην Πάρνηθα εξελίσσεται σε πύρινο εφιάλτη για τις γύρω περιοχές, με αποτέλεσμα την εκκένωση των μεταναστών από την Αμυγδαλέζα.
Εκκενώνεται η Αμυγδαλέζα λόγω πυρκαγιάς στην Πάρνηθα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε στην Αμυγδαλέζα λόγω της φωτιάς που καίει στην Πάρνηθα.

Πρόκειται για την προληπτική εκκένωση του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Αμυγδαλέζας. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται περίπου 700 άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία στη Μαλακάσα και στη δομή στην Πέτρου Ράλλη.

Για την ώρα δεν πρόκειται να εκκενωθούν οι εγκαταστάσεις που έχει η ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα (Σχολή των Αξιωματικών, τεχνικές υπηρεσίες), αλλά έχει δοθεί εντολή να είναι όλοι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η φωτιά πλησιάσει επικίνδυνα.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από την Τρίτη (22/8) για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή στις παρυφές της Πάρνηθας είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, παρατηρούνται πολλές αναζωπυρώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα