ΑΘΗΝΑ
15:48
|
30.04.2024
Καμένα δέντρα, κατατρομαγμένα ζώα και πυροσβέστες σε απόγνωση. Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στο πύρινο μέτωπο της Αττικής από τον Γιάννη Μποζιάρη.
Φωτορεπορτάζ του Γιάννη Μποζιάρη στην Πάρνηθα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξημέρωσε στην Αττική. Το πυκνό σύννεφο καπνού κρύβει την ανατολή του ήλιου. Μια καλημέρα χωρίς ανάσα αφού η αποπνιχτική οσμή του καμένου από τις παραδομένες στις φλόγες περιοχές έχει διεισδύσει σε όλα τα σπίτια. Στο πύρινο μέτωπο της Φυλής πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.  

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, «υπάρχουν δύο μέτωπα, ένα πάνω από τη Μονή Κλειστών και κινείται αργά προς τους πρόποδες της Πάρνηθας, και ένα που έχει ανατολική κατεύθυνση προς Ντάρδιζα με κατεύθυνση προς Αχαρνές». Στο σημείο επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα ενώ από αέρος μέχρι το τελευταίο φως της μέρας επιχείρησαν περιοδικά 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Ο συνεργάτης του Κοσμοδρομίου, Γιάννης Μποζιάρης καταγράφει με τη φωτογραφική του μηχανή το καμένο τοπίο και την απόγνωση της άνισης μάχης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα