ΑΘΗΝΑ
03:37
|
30.11.2023
Συμφωνήθηκαν οι αρχές, οι οδηγίες και οι διαδικασίες για τις χώρες που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ομάδας BRICS.
Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, Ναλέντι Πάντορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηγέτες της Ομάδας BRICS  «υιοθέτησαν ένα έγγραφο» που αναφέρεται στις οδηγίες και τις αρχές για τη διεύρευνση δήλωσε απόψε η Νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών, Ναλέντι Πάντορ.

Το θέμα, που προκαλούσε «αρρυθμίες» και αντιπαραθέσεις μεταξύ Ρωσίας-Κίνας που ήθελαν μεγαλύτερη και πιο γρήγορη διαδικασία διεύρυνσης και Ινδίας και Βραζιλίας που τηρούσαν πιο επιφυλακτική στάση ως προς τα κριτήρια, συνιστά ενδιαφέρουσα εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις εργασίες της συνόδου κορυφής που ολοκληρώνεται αύριο, 24 Αυγούστου με την υιοθέτηση κοινής διακήρυξης στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

«Συμφωνήσανε στο θέμα της διεύρυνσης. Εχουμε ένα έγγραφο που υιοθετήσαμε και θέτει τις αρχές και τις οδηγίες και τις διαδικασίες για τις χώρες που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ομάδας BRICS… Και αυτό είναι πολύ θετικό» τόνισε η Νοτιοαφρικανή αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS  που μετέδωσε την είδηση, έχουν υποβάλλει επίσημα αίτηση ένταξης στους BRICS  22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αλγερία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν, η Αργεντινή, η Λευκορωσία, η Βενεζουέλα, τα ΗΑΕ, η Παλαιστίνη, η Αιθιοπία, η Κούβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τσάι και συμπάθεια από τον Στάρμερ, αλλά από γλυπτά…τίποτε

Κριτική ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο

12 ομήρους θα απελευθερώσει απόψε η Χαμάς-Νέα επιδρομή στη Δυτική Όχθη με 2 νεκρά παιδιά

Περίοδο ισχνών αγελάδων βλέπει το 2024 ο Όλαφ Σολτς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα