ΑΘΗΝΑ
03:16
|
04.05.2024
Μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου έχει σκεπάσει ο καπνός από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται εδώ και πέντε ημέρες στη χώρα μας.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου έχει σκεπάσει ο καπνός από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται εδώ και πέντε ημέρες στη χώρα μας, όπως φαίνεται στη δορυφορική εικόνα που δημοσιοποίησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, σήμερα, Τετάρτη, το πρωί.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση, ειδικά οι πυρκαγιές στη Θράκη παράγουν τεράστιες ποσότητες μικροσωματιδίων που πλέον έχουν φτάσει στη Νότια Ιταλία και τη Μάλτα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κεντρική Μεσόγειο ευνοούν την καθίζηση των αερίων μαζών και μαζί τους τα μικροσωματίδια, τα οποία εντοπίζονται πολύ κοντά στο έδαφος. 

Ειδικά στην περιοχή της Σικελίας και της Μάλτας, η ποιότητα του αέρα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων PM10 και PM2.5.

Ακολουθεί εικόνα από την κάμερα καιρού στην Σλιέμα της Μάλτας, όπου διακρίνεται η περιορισμένη ορατότητα στο λιμάνι της πόλης. 

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η έναρξη και η εξέλιξη της δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα από την κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της Πεντέλης. Το βίντεο ξεκινά από το πρωί της Τρίτης 22/08 και εκτείνεται έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 23/08.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα