ΑΘΗΝΑ
14:45
|
04.05.2024
Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αυτόκλητος «σερίφης» που τους κρατούσε εγκλωβισμένους στο τρέιλερ και οι δύο συνεργοί του.
Η απανθρωπιά στο μεγαλείο της
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερις από τους δεκατρείς πρόσφυγες που είχε φυλακίσει σε τρέιλερ ο αυτόκλητος «σερίφης» στον Έβρο και κατηγορήθηκαν για εμπρησμό.

Οι τέσσερις Πακιστανοί αφέθηκαν ελεύθερη μετά από πολύωρη διαδικασία, η οποία έλαβε τέλος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας. Οι υπόλοιποι εννιά πρόσφυγες, οχτώ συριακής καταγωγής και ένας πακιστανικής, αναμένεται να απολογηθούν την Δευτέρα.

Εντωμεταξύ, οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή των προσφύγων που βαρύνονται με κατηγορίες για βιαιοπραγίες και αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και κατά συναυτουργία, έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο  και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μετά την απολογία τους τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό κατόπιν διαφωνίας μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για το αν πρέπει να προφυλακιστούν. Τη διαφωνία καλείται να επιλύσει εντός πέντε ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών η ανακρίτρια διέταξε και ιατροδικαστική εξέταση, καθώς φαίνεται πως οι πρόσφυγες έχουν τραύματα που τα προκάλεσε -όπως λένε- ο 45χρονος δράστης της αρπαγής τους.

Σε εκτενές ρεπορτάζ του το The Press Project δημοσιεύει τις μαρτυρικές καταθέσεις δύο εκ των δεκατριών προσφύγων που βρέθηκαν στο τρέιλερ, στις οποίες οι πρόσφυγες περιγράφουν τον βασανισμό τους από τους απαγωγείς τους, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκαν επανειλημμένα χτυπήματα από μεταλλική ράβδο, αντιμετώπισαν ξεγύμνωμα και χτυπούσαν την πόρτα του τρέιλερ γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Διαβάστε επίσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα