ΑΘΗΝΑ
08:46
|
19.05.2024
Αρνήθηκε να παραιτηθεί μετά το σκάνδαλο με το φιλί του στην Τζένι Ερμόσο, ωστόσο η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να τον παύσει για 3 μήνες.
Μηνύματα συμπαράστασης προς την Τζένι Ερμόσο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αργία για διάστημα 90 ημερών, έθεσε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τον επικεφαλής της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Μουντιάλ, άρπαξε το κεφάλι της παίκτριας Τζένι Ερμόσο και τη φίλησε στα χείλη.

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, ο Ρουμπιάλες επέμεινε σε δηλώσεις του έως χθες, ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, ενώ την ίδια ώρα η ισπανική ομοσπονδία κινήθηκε πρώτα εις βάρος συμπαικτριών της Ερμόσο που δήλωσαν ότι αρνούνται να αγωνιστούν ξανά με την εθνική ομάδα, αν δεν ληφθούν μέτρα εναντίον του.

«Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA… αποφάσισε σήμερα να αναστείλει προσωρινά τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FIFA.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου το Σάββατο ανέφερε: «Ο Λουίς Ρουμπιάλες δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του νόμιμα στα αρμόδια όργανα, εμπιστεύεται πλήρως τη FIFA και επαναλαμβάνει ότι, με αυτόν τον τρόπο, του δίνεται η ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδειχθεί πλήρως η αθωότητά του.

Ο Ρουμπιάλες είναι επίσης αντιπρόεδρος της UEFA, κατέχοντας την τρίτη θέση στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού οργανισμού, η οποία του αποφέρει μισθούς 250.000 ευρώ ετησίως.

Εξελέγη στην εκτελεστική επιτροπή από τις ομοσπονδίες μέλη της UEFA το 2019 και μέσα σε λίγες εβδομάδες προήχθη στην αντιπροεδρία από τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ούτε η UEFA ούτε ο Τσέφεριν έχουν, έως τώρα, σχολιάσει το σκάνδαλο που προέκυψε.

Σε μια περίπλοκη κατάσταση, η κυβέρνηση της Ισπανίας –μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού– κατέθεσε μήνυση την Παρασκευή ισχυριζόμενη ότι ο Ρουμπιάλες παραβίασε τους αθλητικούς νόμους της χώρας μέσω σεξιστικών πράξεων. Ο υπουργός Εξωτερικών για τον αθλητισμό της Ισπανίας, Βίκτορ Φράνκος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί για να αναστείλει προσωρινά τον Ρουμπιάλες, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης- εάν το δικαστήριο συμφωνήσει να εκδικάσει την υπόθεση.

Εάν κριθεί ένοχος από το ισπανικό δικαστήριο, ο Ρουμπιάλες μπορεί να κριθεί ανίκανος να ασκήσει το αξίωμα.

Μηνύματα συμπαράστασης προς την Τζένι Ερμόσο εκδόθηκαν από τον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και άλλοι σύλλογοι εξέδωσαν ανακοινώσεις επικρίνοντας τον Ρουμπιάλες και υποστήριξαν την κίνηση της κυβέρνησης να τον απομακρύνει.

«Θέλω να δώσω την άνευ όρων υποστήριξή μου στην Τζένιφερ Ερμόσο και στις παίκτριες. Καταδικάζω τη συμπεριφορά του προέδρου της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και λυπάμαι που οι άνθρωποι δεν μιλούν για το ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου», δήλωσε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Ερνάντες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα