ΑΘΗΝΑ
20:47
|
27.04.2024
Μέσα σε διάστημα δύο ημερών, το Ocean Viking, το πλοίο που έχει ναυλώσει η SOS Méditerranée, διέσωσε 438 μετανάστες .
Ocean Viking, Φωτογραφία από επιχείρηση διάσωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέσα σε διάστημα δύο ημερών, το Ocean Viking, το πλοίο που έχει ναυλώσει η SOS Méditerranée, διέσωσε 438 μετανάστες που βρίσκονταν σε κίνδυνο στα διεθνή ύδατα, στα ανοικτά της Λιβύης και της Τυνησίας, έκανε γνωστό την Παρασκευή (25/8) η μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Γαλλία.

Συγκεκριμένα η SOS Méditerranée επεσήμανε ότι την Πέμπτη διέσωσε «272 ανθρώπους» που επέβαιναν σε τρία πλοία, ανάμεσά τους «32 ασυνόδευτοι ανήλικοι, εννέα βρέφη και πέντε άτομα με αναπηρία», που προέρχονταν από 23 χώρες.

Λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι διέσωσε ακόμη 166 ανθρώπους αφού «συνέδραμε πολλά πλοία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα και απομάκρυνε τους επιβαίνοντες, σε συντονισμό με το ιταλικό λιμενικό στη ζώνη έρευνας και διάσωσης μεταξύ της Τυνησίας και της Λαμπεντούζας».

Συνολικά «438 διασωθέντες βρίσκονται στο πλοίο» αυτή τη στιγμή, επεσήμανε η ΜΚΟ διευκρινίζοντας ότι το Ocean Viking «κατευθύνεται προς τη Γένοβα (στη βόρεια Ιταλία) το απομακρυσμένο, ασφαλές λιμάνι που όρισαν οι ιταλικές αρχές για την αποβίβαση των διασωθέντων».

Η κεντρική Μεσόγειος θεωρείται η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η υπηρεσία του ΟΗΕ εκτιμά ότι από τις αρχές του έτους υπάρχουν 2.013 αγνοούμενοι μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο, έναντι 1.417 όλο το 2022.

Το Ocean Viking είχε κατασχεθεί επί 10 ημέρες τον Ιούλιο από τις ιταλικές αρχές, με τη δικαιολογία ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας στο πλοίο, αλλά έλαβε άδεια να επιστρέψει στη θάλασσα στις 21 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα