ΑΘΗΝΑ
09:26
|
04.05.2024
Επιβεβαιώθηκαν οι ταυτότητες και των δέκα θυμάτων της πτώσης του αεροσκάφους.
O επικεφαλής της ομάδας Wagner
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιβεβαιώθηκε και οριστικά ο θάνατος του επικεφαλής της ομάδας Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με το τελικό πόρισμα της επιτροπής που συστάθηκε για την διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος που συνέβη στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας, την Τετάρτη 23/8.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS, οι ταυτότητες όλων των νεκρών έχουν εξακριβωθεί, αντιστοιχούν στον αρχικό κατάλογο που είχε ανακοινωθεί και περιλαμβάνουν και τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Στο πλαίσιο της έρευνας για το αεροπορικό δυστύχημα στην περιοχή Τβερ, ολοκληρώθηκαν οι μοριακές γενετικές εξετάσεις. Με βάση τα αποτελέσματά τους, διαπιστώθηκαν οι ταυτότητες και των 10 νεκρών και αντιστοιχούν στον κατάλογο που αναφέρεται στο φύλλο πτήσης», αναφέρει η έκθεση.

Στο μοιραίο αεροσκάφος, που ταξίδευε από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη, εκτός από τον επικεφαλής της Wagner, επέβαιναν ο υπαρχηγός του Ντμίτρι Ούτκιν και οι Σεργκέι Προπούστιν, Γιεβγκένι Μακάριαν, Αλεξάντερ Τοτμίν, Νικολάι Ματιούσεεφ και Βαλερί Τσεκάλοφ, με τον τελευταίο να φέρεται ως επικεφαλής της ασφάλειας του Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ενώ έχασαν τη ζωή τους και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης Αλεξέι Λέβσιν, ο συγκυβερνήτης Ρουστάμ Καρίμοφ και η αεροσυνοδός Κριστίνα Ρασπόποβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα