ΑΘΗΝΑ
00:46
|
03.05.2024
Ο επικεφαλής της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα ανακριθεί μετά το εξαναγκαστικό φιλί που έδωσε στην παίκτρια Τζένι Ερμόσο στους εορτασμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Ρουμπιάλες κατά τη διάρκεια μιας τελετής στη Μαδρίτη μετά την κατάκτηση της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εισαγγελείς στο ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Ισπανίας λένε ότι έχουν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για το εξαναγκαστικό φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην παίκτρια του Μουντιάλ Τζένι Ερμόσο με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να συνιστά αδίκημα «σεξουαλικής επίθεσης».

«Οι εισαγγελείς από το Εθνικό Δικαστήριο άνοιξαν μια προκαταρκτική έρευνα για να εξετάσουν τα γεγονότα, τα οποία θα μπορούσαν να συνιστούν αδίκημα σεξουαλικής επίθεσης», ανέφερε μια δήλωση του δικαστηρίου τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι θα προσφέρει στην Ερμόσο την ευκαιρία να υποβάλει μήνυση.

Αφού η Ισπανία κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στο Σίδνεϊ στις 20 Αυγούστου, ο Ρουμπιάλες, ο πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), προκάλεσε αντιδράσεις αφού φίλησε την Ερμόσο στα χείλη κατά την τελετή απονομής μεταλλίων.

Η Ερμόσο αργότερα είπε ότι το ανεπιθύμητο φιλί την είχε κάνει να νιώθει «ευάλωτη και σαν θύμα επίθεσης». Σε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιέγραψε ως «μια παρορμητική, φαλλοκρατική πράξη, αταίριαστη και χωρίς συναίνεση εκ μέρους μου».

Το δικαστήριο είπε ότι άνοιξε την έρευνα υπό το φως της «αδιαμφισβήτητης φύσης» των δηλώσεών της, λέγοντας ότι ήταν απαραίτητο «να προσδιοριστεί η νομική τους σημασία».

Δεδομένων των δημοσίων δηλώσεων της Τζένι Ερμόσο, η σεξουαλική πράξη στην οποία υποβλήθηκε από τον Ρουμπιάλες δεν ήταν συναινετική, ανέφερε η δήλωση του δικαστηρίου.

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες θα επικοινωνούσαν επίσης με την παίκτρια «για να της προσφέρουν τη δυνατότητα νομικής δράσης, δίνοντάς της την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους εισαγγελείς του Εθνικού Δικαστηρίου εντός 15 ημερών για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά της ως θύμα φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης … εάν επιθυμεί να υποβάλει καταγγελία», τόνισαν.

Ο Ρουμπιάλες, 46 ετών, ήταν προκλητικός για το φιλί – το οποίο επίσης καταδικάστηκε από τις συμπαίκτριες της Ερμόσο, αρκετούς άνδρες παίκτες και την ισπανική κυβέρνηση.

Σε μια συνεδρίαση της ομοσπονδίας την Παρασκευή όπου αναμενόταν ευρέως να παραιτηθεί, ο Ρουμπιάλες αρνήθηκε να παραιτηθεί, επιδιώκοντας να υπερασπιστεί τη συμπεριφορά του και αποκαλώντας το φιλί «αυθόρμητο, αμοιβαίο, ευφορικό και συναινετικό».

Σε απεργία πείνας προβαίνει η μητέρα του Λουίς Ρουμπιάλες

Η μητέρα του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Λούις Ρουμπιάλες, ανακοίνωσε την απόφασή της να ξεκινήσει απεργία πείνας για το «απάνθρωπο κυνήγι» κατά του γιού της.

Η μητέρα του, Άνχελες Μπέχαρ, κλειδώθηκε μέσα σε μία εκκλησία στο Μοτρίλ και δήλωσε στο ισπανικό ειδησεογραφικό δίκτυο EFE ότι ξεκίνησε απεργία πείνας. Αυτή θα διαρκέσει «επ’αόριστο, μέρα και νύχτα», τόνισε.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν τώρα συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία Divina Pastora στο Μοτρίλ, στη νότια ακτή της Ισπανίας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ρουμπιάλες.

Η Μπέχαρ μίλησε για «απάνθρωπο, αιματηρό κυνήγι, που ο γιος μου δεν αξίζει».

«Υποφέρουμε για αυτόν» είπε και η Βανέσα Ρουίς, συγγενής που έχει αναλάβει χρέη εκπροσώπου της Μοτρίλ.«Δεν σταματούν να μας ενοχλούν (οι δημοσιογράφοι). Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το σπίτι μας. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και η Τζένι να πει την αλήθεια. Δεν είναι δίκαιο» τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα