ΑΘΗΝΑ
10:04
|
01.05.2024
Η ΠτΔ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο «Bled Strategic Forum» με θέμα «Αλληλεγγύη για τη Διεθνή Ασφάλεια».
Στη Σλοβενία οι Σακελλαροπούλου-Δένδιας για διεθνές φόρουμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Μπλεντ της Σλοβενίας μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο διεθνές συνέδριο «Bled Strategic Forum» με θέμα «Αλληλεγγύη για τη Διεθνή Ασφάλεια» (Solidarity for Global Security).

Στο συνέδριο -στο οποίο πρόκειται να συζητηθούν υπάρχουσες και μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας στο διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον- συμμετέχουν ηγέτες κρατών της περιοχής, υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κρατών και διεθνών οργανισμών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με συμμετέχοντες αξιωματούχους.

Η κ. Σακελλαροπούλου προσκλήθηκε στο διεθνές συνέδριο από την πρόεδρο της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μούσαρ. Το «παρών» στο Μλπεντ θα δώσουν επίσης η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου και η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς. Οι τρεις τους θα συμμετάσχουν επίσης σε πάνελ με θέμα τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι. Στο περιθώριο του συνεδρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα έχει διμερείς συναντήσεις με τις προέδρους της Σλοβενίας και της Μολδαβίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα