ΑΘΗΝΑ
09:28
|
28.04.2024
Τρίωρη στάση εργασίας και συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Τρίτη, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, προκειμένου να συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στη συνέλευση τη ΕΣΗΕΜ-Θ, την ώρα που τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης πυκνώνουν, μετά τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης για την αναμόρφωση του ενημερωτικού προγράμματος.

Με σκοπό τη διασφάλιση του ρόλου και του χαρακτήρα της ΕΡΤ3 οι εργαζόμενοι στο κανάλι, παραμονές της νέας τηλεοπτικής περιόδου, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, καθώς η απόφαση της Αγίας Παρασκευής να σταματήσει η μετάδοση δελτίων ειδήσεων από τη συμπρωτεύουσα, μετά από 35 χρόνια, έχει προκαλέσει αναβρασμό.

Με αφορμή την μετατόπιση της ενημέρωσης στο ΕΡΤNews η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί πως διαψεύδονται «οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού δε θα πληγεί, αφετέρου ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3, δηλαδή να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση».

Τονίζει μάλιστα η ΕΣΗΕΜ-Θ στην ανακοίνωση της ότι «η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκπνέει τη Μ. Δευτέρα η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα