ΑΘΗΝΑ
09:59
|
09.12.2023
Η έρευνα εξετάζει τον αντίκτυπο διάφορων θεωριών συνωμοσίας στην ελληνική κοινή γνώμη.
Έρευνα της aboutpeople
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις νέες ταυτότητες, το NEWS 24/7 παρουσιάζει σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της aboutpeople η οποία εξετάζει τον αντίκτυπο διάφορων θεωριών συνωμοσίας στην ελληνική κοινή γνώμη.

Το 12,9% των ερωτώμενων θεωρεί ότι οι νέες ταυτότητες αποτελούν απειλή για την ελευθερία, με το 77,2% να διαφωνεί και το 9,9% να μην απαντά.

Όπως επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής της aboutpeopleΠέτρος Ιωαννίδης: «Περισσότερο ανήσυχοι σχετικά με το θέμα δηλώνουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοιού, εκείνοι που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή και οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε σχέση με τις κομματικές προτιμήσεις εκείνων που είναι αρνητικοί με τις ταυτότητες, προηγούνται όσοι ψήφισαν ΣπαρτιάτεςΕλληνική Λύση και Νίκη, έπονται οι ψηφοφόροι της Πλεύσης Ελευθερίας και ακολουθούν οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑΚΚΕΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Στα υπόλοιπα ερωτήματα:

Το 76,5% απάντησε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια σημαντική απειλή για το περιβάλλον, ενώ το 17,5% εκτιμά ότι «δεν υπάρχει σημαντική κλιματική αλλαγή και είναι υπερβολές όσα λέγονται για το θέμα».

Το 13% πιστεύει ότι τα παιδικά εμβόλια είναι πιθανό να προκαλούν αυτισμό, το 64,5% διαφωνεί και το 22,5% δεν απαντά στο ερώτημα. Το 2019 ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι τα παιδικά εμβόλια μπορεί να προκαλούν αυτισμό ήταν 15,8%.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Αυγούστου από την aboutpeople για λογαριασμό του NEWS 24/7 και συμμετείχαν 1503 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μαξίμου

Ο καιρός σήμερα: Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Μαρτυρία: Τι έκανε ο στρατός στους ξεγυμνωμένους Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ βομβάρδισε το παλαιότερο τέμενος της Λωρίδας της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα