ΑΘΗΝΑ
18:34
|
28.04.2024
Από την Πάτρα έως τις Σέρρες, άνθρωποι σχηματίζουν ουρές από τα μεσάνυχτα, αφού θεωρούν ότι οι νέες ταυτότητες είναι του «αντίχριστου».
Ουρές και διαμαρτυρίες για τις νέες ταυτότητες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ουρές σημειώνονται έξω από τα αστυνομικά τμήματα τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και σε επαρχιακές πόλεις προκειμένου πολίτες να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και να αποφύγουν αυτές του νέου τύπου που έρχονται από τον Σεπτέμβρη. Μάλιστα βρέθηκε και πολίτης που περιμένει έξω από Α.Τ. από τα μεσάνυχτα!

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλήθος κόσμου αντιδρά στην ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, είτε υποστηρίζοντας ότι θα παρακολουθείται διαρκώς, είτε κάνοντας λόγο για επίθεση κατά των Χριστιανών και «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων».

Μαγνησία

Η κίνηση στο τμήμα Έκδοσης Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει πενταπλασιαστεί. Σύμφωνα με το thenewspaper, οι πολίτες επιθυμούν να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες που θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Καθημερινά συρρέουν στο γραφείο περίπου 100 άτομα, ενώ πέρυσι και κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεν εξυπηρετούσαμε πάνω από είκοσι» ανέφεραν στο ίδιο μέσο ενημέρωσης. Οι πολίτες φαίνεται να ανησυχούν πως στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχό τους και πως γίνεται προσπάθεια ελέγχου των πολιτών από την εξουσία μέσω της τεχνολογίας.

Πάτρα

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην Πάτρα. Το πρωί στο αστυνομικό τμήμα Πατρών σχημάτιζαν ουρά πάνω από 50 άτομα, καθώς ήθελαν να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες με νέες, αλλά παλαιού τύπου, για να αποφύγουν τις λεγόμενες «τσιπαρισμένες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας τόνισε ότι «τις τελευταίες μέρες βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Αρκετοί συνάδελφοι έχουν άδεια, και παρά πολύς κόσμος, είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων είτε άλλων προκαταλήψεων, έρχεται για να βγάλει ταυτότητες για να αποφύγει την έκδοση νέων, θεωρώντας ότι μπορεί να υπάρχει σύστημα εντοπισμού ή οτιδήποτε άλλο».

Ο ίδιος εξήγησε πως το εν λόγω φαινόμενο συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Συμπλήρωσε πως όλη τη νύχτα στην Πάτρα ήταν 30 με 40 άτομα στην αστυνομική διεύθυνση, από τις 12 με 1 το βράδυ, πήραν καρέκλες και κάθονται για να πάρουν σειρά. «Το βράδυ είχαμε και διαπληκτισμούς για το ποιος είναι πρώτος. Υπάρχει ένταση. Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για ένα θέμα που έχει πάρει υπερβολική διάσταση, μιλάμε απλώς για εναρμόνιση των ελληνικών ταυτοτήτων με τις ευρωπαϊκές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη να βγάλουν ταυτότητα γιατί τις έχουν χάσει και δυσκολεύονται», εξήγησε ο αστυνομικός.

Θεσσαλονίκη

Οι νέες ταυτότητες έρχονται και ορισμένοι στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να τις αποφύγουν. Όπως λένε, αν αναγκαστούν να τις βγάλουν θα χάσουν την ελευθερία τους. Κάποιοι τονίζουν, ότι έχουν μιλήσει με τον πνευματικό τους, ο οποίος επιβεβαίωσε τους φόβους τους. 

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού-Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη ακόμα και από τις 06:00 τα ξημερώματα, για να προλάβουν να μπουν νωρίς στο τμήμα και να ανανεώσουν την ταυτότητα τους.

Σέρρες

Ουρές κόσμου σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο των Σερρών με τους πολίτες να αναμένουν προκειμένου να ανανεώσουν την ταυτότητα τους πριν την αλλαγή μορφής.

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Σερρών κ. Αναστάσιος Αραμπατζής έκανε λόγο για Γολγοθά των αστυνομικών.

Πότε θα παρουσιαστούν οι νέες ταυτότητες

Στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστούν οι νέες ταυτότητες και από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Στο Αστυνομικό Τμήμα θα υπάρχουν ειδικοί υπολογιστές, θα παίρνουν βιομετρικά και ψηφιακά υπογραφή στο τάμπλετ, η ταυτότητα δεν θα εκδίδεται στο κάθε Αστυνομικό Τμήμα, μετά από λίγες μέρες θα πηγαίνει στο ίδιο σύστημα για την έκδοση διαβατηρίων, θα εκδίδεται κεντρικά, θα αποστέλλεται πίσω με την ίδια διαδικασία ασφαλούς μεταφοράς για τα διαβατήρια, και θα αποστέλλεται στα Αστυνομικά Τμήματα.

Όπως είχε διευκρινίσει: «Οι ταυτότητες δεν έχουν συστήματα γεωεντοπισμού, έχουν το ίδιο σύστημα που έχει μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που έχετε στο πορτοφόλι σας, έχει ένα τσιπ που χρησιμοποιείται σε ειδικά μηχανήματα για την ταυτοποίηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα