ΑΘΗΝΑ
20:17
|
04.05.2024
«Ο πρόεδρος δεν προβλέπεται να παραστεί», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κηδεία του επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, τελέστηκε σε κλειστό κύκλο, σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα της γενέτειράς του, Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας του.

«Όσοι θέλουν να αποχαιρετήσουν» τον Πριγκόζιν θα πρέπει να πάνε στο νεκροταφείο Ποροκοφσκόγιε στην Αγία Πετρούπολη, την πόλη του, ανέφερε σημερινή δήλωση της εταιρείας του, Wagner PMC.

Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο φερόταν να επέβαινε ο Πριγκόζιν συνετρίβη την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τις ρωσικές αρχές τη Δευτέρα, κατόπιν εξέτασης DNA.

Προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την κηδεία του Πριγκόζιν ανέφεραν άλλα νεκροταφεία στην πόλη ως πιθανούς χώρους πραγματοποίησης της ταφής.

Το Κρεμλίνο δεν έχει πληροφορίες για την κηδεία του ιδρυτή της Wagner PMC, Γιεβγκένι Πριγκόζιν αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, «δεν προβλέπεται» να παραστεί ανεξάρτητα από το τι έχει κανονιστεί, δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος δεν προβλέπεται να παραστεί. Όσο για την κηδεία, δεν έχουμε καμία πληροφορία. Εναπόκειται στην οικογένεια και τους φίλους του να πάρουν μια απόφαση και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα χωρίς αυτούς», επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Ανταποκρίτρια των New York Times κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο X (-Twitter) ένα βίντεο, σύμφωνα με το οποίο, στο νεκροταφείο όπου ενταφιάστηκε ο Πριγκόζιν, υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα