ΑΘΗΝΑ
16:23
|
13.05.2024
Ζήτησε από τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Βίβεκ Ραμασουάμι να σταματήσει να «ραπάρει» με τα τραγούδια του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο σταρ της ραπ Eminem ζήτησε επισήμως από τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Βίβεκ Ραμασουάμι να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα τραγούδια του στην προεκλογική του εκστρατεία, σύμφωνα με επιστολή που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η επιστολή του ράπερ έρχεται αφότου ο επιχειρηματίας βιοτεχνολογίας «ράπαρε» με στίχους του Lose Yourself στην State Fair της Αϊόβα κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Το βίντεο με το «ραπάρισμα» του έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη στιγμή της δημοσίευσής του σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες.

Ο Ραμασουάμι διεκδικεί να ανατρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον υποτιθέμενο Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το 2024.

Ο αμερικανικός οργανισμός προστασίας δικαιωμάτων των μουσικών BMI αναφέρει σε επιστολή που δημοσιεύτηκε από την DailyMail και η αυθεντικότητά της επαληθεύτηκε από το AFP, ότι έλαβε «επίσημο αίτημα» από τον Eminem, ο οποίος αξιώνει να μην χρησιμοποιεί πλέον τη μουσική του ο Ραμασουάμι.

Ο Βίβεκ Ραμασουάμι, νεοεισερχόμενος στην πολιτική, καταλαμβάνει προς γενική έκπληξη πλέον την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών που θα γίνουν στις αρχές του 2024.

Φήμες λένε πως κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Χάρβαρντ είχε διακριθεί για το ταλέντο του στην ραπ με το ψευδώνυμο “Da Vek”.

«Αν θεωρείτε δυνατό τον ρήτορα Βίβεκ Ραμασουάμι είναι επειδή δεν έχετε γνωρίσει ακόμη τον Da Vek», σημείωνε χιουμοριστικά η φοιτητική εφημερίδα του πανεπιστημίου The Crimson το 2006.

Στις δύο τελευταίες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αρκετοί πολύ γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Φαρέλ Γουίλιαμς, Ριάνα, Aerosmith και η Αντέλ, όπως και οι κληρονόμοι του Prince, διαμαρτυρήθηκαν για τη χρήση τραγουδιών τους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Το διάσημο βρετανικό ροκ συγκρότημα Rolling Stones είχε ακόμη απειλήσει τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο με προσφυγή στη δικαιοσύνη αν συνέχιζε να χρησιμοποιεί την επιτυχία τους “You Can’t Always Get What You Want”.

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες εγκαλούν πολιτικούς να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα τραγούδια τους στις προεκλογικές εκστρατείες του. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν κατήγγειλε τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρήγκαν επειδή σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι του Born για την προεκλογική του εκστρατεία το 1984 στις ΗΠΑ. Ο Fatboy Slim κατήγγειλε με μανία τη χρήση του Right Here, Right Now από τους Εργατικούς στο συνέδριό τους το 2004, το έτος μετά τον πόλεμο στο Ιράκ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζεται το τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα

Ουκρανία: Η Ρωσία προελαύνει στην περιφέρεια Χάρκοβο

ΕΛ.ΑΣ.: Ουδέποτε υπήρξε διάρρηξη στο ΥΠΕΣ

IDF: Τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά της Χεζμπολάχ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα