ΑΘΗΝΑ
10:55
|
28.04.2024
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πυρκαγιάς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Μεγάλοι οι κίνδυνοι για την περιοχή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακομιδής LNG στην Ελευσίνα σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goody’s), καλούν σωματεία της περιοχής, προετοιμάζοντας την μεγάλη κινητοποίηση της Παρασκευής στο λιμάνι του Κρόνου.

Κάνοντας λόγο για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια για τους κατοίκους της Ελευσίνας, οι διοργανωτές υπενθυμίζουν πως κατά τη διάρκεια της τελευταίας πυρκαγιάς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

«Ενώ βλέπουμε γύρω μας τεράστιες μονάδες παραγωγής ενέργειας και τους μονοπωλιακούς ομίλους, μολύνοντας ανεξέλεγκτα να βγάζουν αμύθητα πλούτη, εμείς τρέμουμε πλέον να ανοίξουμε έναν λογαριασμό ρεύματος και είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Παρά τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η δημοτική αρχή, τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων προχωράνε, αφού όπως ενημερωθήκαμε την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε η διακίνηση LNG μέσω του λιμανιού του Κρόνου και δρόμων της πόλης μας. Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, συνταξιούχο, κάθε νέο και νέα, κάθε κάτοικο της Ελευσίνας, σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακομιδής LNG στην Ελευσίνα και σε κάθε όμορο δήμο της Δυτικής Αττικής.

Τα τελευταία περιστατικά με τις φωτιές που έγλυψαν βιομηχανικές περιοχές στην περιοχή μας, η φωτιά δίπλα από το Θριάσιο Νοσοκομείο και μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας αλλά και το πρόσφατο ατύχημα με το βυτιοφόρο που μετέφερε LNG στην εθνική οδό, αποδεικνύουν περίτρανα την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της ζωής μας, αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων ατυχημάτων. Επιβεβαιώνεται διαρκώς ότι τα μέτρα αυτά είναι κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού.

Ο λαός της Ελευσίνας δεν πρέπει να περιμένει άλλο. Ενώ βλέπουμε γύρω μας τεράστιες μονάδες παραγωγής ενέργειας και τους μονοπωλιακούς ομίλους, μολύνοντας ανεξέλεγκτα να βγάζουν αμύθητα πλούτη, εμείς τρέμουμε πλέον να ανοίξουμε έναν λογαριασμό ρεύματος και είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής δεν περιμένουμε από καμία δημοτική αρχή να αγωνιστεί για τη ζωή μας, γιατί είναι και αυτή μέρος του προβλήματος. Είναι οι ίδιοι που το πρωί μας καλούν σε κινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, ενώ όλη την υπόλοιπη μέρα μας διαφημίζουν αυτούς τους ομίλους ως φορείς ανάπτυξης. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Παίρνουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε».

Στις κινητοποιήσεις καλούν: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής – Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Παράρτημα Θριασίου – Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο – Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας – Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας Ασπροπύργου & Μάνδρας – Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ΟΓΕ – Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας – Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής Βοιωτίας Εύβοιας Κορινθίας – Ά ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής “Κώστας Βάρναλης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα