ΑΘΗΝΑ
11:53
|
05.05.2024
Η νέα πολιτική απορρήτου προβλέπει τη συλλογή βιομετρικών δεδομένων από τα δελτία ταυτότητας και τη συλλογή δεδομένων που αφορούν τον εργασιακό βίο των χρηστών.
Η νέα πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ στα τέλη Σεπτέμβρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα πολιτική απορρήτου του X (πρώην Twitter), που θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Σεπτεμβρίου, προβλέπει τη συλλογή βιομετρικών και άλλων προσωπικών δεδομένων.

«Με βάση τη συγκατάθεσή σας, ενδέχεται να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις βιομετρικές σας πληροφορίες για λόγους ασφάλειας, προστασίας και αναγνώρισης», αναφέρεται στη νέα πολιτική απορρήτου.

Αν και το κείμενο της πολιτικής απορρήτου δεν διευκρινίζεται το τι εννοείται ως βιομετρικά στοιχεία, άλλες εταιρείες περιγράφουν με αυτόν τον όρο δεδομένα που προέρχονται από το πρόσωπο, τα μάτια και τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός ατόμου.

Ένας εκπρόσωπος του X επιβεβαίωσε την ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε διευκρίνηση που δόθηκε αργότερα σε δημοσιογράφο του Bloomberg αναφέρθηκε πως τα βιομετρικά δεδομένα θα εξάγονται από τα δελτία ταυτότητας των χρηστών που θέλουν να πιστοποιήσουν τη γνησιότητα του λογαριασμού τους.

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντιμετωπίσει εκτεταμένη κριτική σχετικά με μέτρα όπως αυτό, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων που προβάλλονται βάσει του ιστορικού αναζητήσεων του χρήστη.

Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ, υποστήριξε ότι οι αλλαγές στην πολιτική απορρήτου αποσκοπούν στην εξάλειψη των μη αυθεντικών και ψεύτικων λογαριασμών, την ώρα που το X προσπαθεί να στρέψει τους χρήστες του στο να εγγραφούν στην έναντι αντιτίμου υπηρεσία ταυτοποίησης του λογαριασμού τους ως αντιστοιχούντος σε υπαρκτό πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Στη νέα πολιτική απορρήτου προβλέπεται επίσης το ότι η Χ θα μπορεί να συλλέγει και να χρησιμοποιεί «προσωπικές πληροφορίες (όπως το ιστορικό απασχόλησής σας, το εκπαιδευτικό ιστορικό, τις προτιμήσεις απασχόλησης, τις δεξιότητες και τις ικανότητες, τη δραστηριότητα αναζήτησης εργασίας κ.λπ.) για να προτείνει πιθανές θέσεις εργασίας για εσάς, για να μοιράζεστε με πιθανούς εργοδότες τις αιτήσεις σας για εργασία, για να επιτρέψετε στους εργοδότες να βρουν πιθανούς υποψηφίους και να σας προβάλλουν περισσότερο συναφείς διαφημίσεις».

«Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε και τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο κοινό για να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση των μοντέλων μηχανικής εκμάθησης ή τεχνητής νοημοσύνης για τους σκοπούς που περιγράφονται σε αυτήν την πολιτική», αναφέρεται σε άλλο σημείο του κειμένου.

Η προηγούμενη πολιτική απορρήτου δεν περιελάμβανε αναφορές σε βιομετρικά δεδομένα ή ιστορικό απασχόλησης.

Τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της κατάθεσης μιας ομαδικής αγωγής αναφέρθηκε ότι η πλατφόρμα συγκέντρωνε, αποθήκευε και χρησιμοποιούσε παράνομα τα βιομετρικά δεδομένα κατοίκων της πολιτείας του Ιλινόις χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Η μήνυση, που κατατέθηκε στις 11 Ιουλίου, αναφέρει ότι το Χ «δεν έχει ενημερώσει επαρκώς τα άτομα που έχουν αλληλεπιδράσει (εν γνώσει τους ή όχι) με το Twitter, ότι συλλέγει ή/και αποθηκεύει τα βιομετρικά αναγνωριστικά τους από κάθε φωτογραφία που περιέχει ένα πρόσωπο που έχει ανέβει στο Twitter».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Τούρκος ΥΠΕΞ: Η μουσουλμανική κοινότητα πρέπει να στηρίξει την Παλαιστίνη

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα