ΑΘΗΝΑ
06:43
|
03.05.2024
Η Σαλομέ Ζουραμπισβίλι βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον Σαρλ Μισέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας ξεκίνησε σήμερα διαδικασία καθαίρεσης της φιλοδυτικής προέδρου Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, την ώρα που εκείνη βρισκόταν στις Βρυξέλλες, προκαλώντας την πολλοστή πολιτική κρίση στη χώρα της, η οποία διατηρεί περίπλοκες σχέσεις με την Μόσχα.

Διαβάστε επίσης:

«Πήραμε αυτήν την απόφαση», επειδή «υπονομεύεται το κράτος δικαίου όταν κλείνουμε τα μάτια μπροστά στις κατάφωρες παραβιάσεις του Συντάγματος», εξήγησε ο πρόεδρος του κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», Ιρακλί Κομπαχίτζε, μιλώντας σε δημοσιογράφους για την πρόεδρο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συναντήθηκε με την Ζουραμπισβίλι στις Βρυξέλλες σήμερα για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ε.Ε. στην ευρωπαϊκή πορεία της Γεωργίας και να τονίσει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η χώρα, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Μισέλ περιέγραψε την «απόφαση του συμβουλίου να παραχωρήσει στη Γεωργία την ευρωπαϊκή προοπτική ως μια ιστορική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», πρόσθεσε.

Ενώ οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Τιφλίδας παρέμεναν ανοιχτά εχθρικές για χρόνια, η γεωργιανή κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ιρακλί Γκαριμπασβίλι έκανε το περασμένο έτος κινήσεις μερικής επαναπροσέγγισης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κομπαχίτζε προσάπτει στην Ζουραμπισβίλι παραβίαση του Συντάγματος μέσω μη εξουσιοδοτημένων συνομιλιών στην Ευρώπη.

Η Ζουραμπισβίλι εξελέγη το 2018 με τη στήριξη του κόμματος, αλλά πλέον αντιτίθεται στην πολιτική προσέγγισης με τη Ρωσία, πολλαπλασιάζοντας παράλληλα τα ταξίδια της στο εξωτερικό, με στόχο να εξασφαλίσει για τη Γεωργία το καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην Ε.Ε. χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα